Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Páva Zsolt nem ijesztgetni akart

Szeged - A magyar nagyvárosok kénytelenek együttműködni egymással, a városvezetés pedig a civilekkel - erről is beszélt Páva Zsolt Pécs polgármestere Szegeden. Nem Botka Lászlót akarta megijeszteni a látogatásával, szegedi
barátai meghívására érkezett - közölte.

Nem Botka László polgármesterre kíván ráijeszteni látogatásával, nincs  célzatosság abban, hogy az EP kampány utolsó hetében látogatott Szegedre - utasította el lapunk felvetését Páva Zsolt Pécs fideszeses polgármestere, aki "szegedi barátai meghívására" érkezett kedden a Rendezvényházba, a Polgári Esték aktuális programjának vendégeként. Sajtótájékoztatóján Gyimesi László helyi Fidesz-elnök felvezetésére - nem lehet két Botka László - reagálva elmondta: a pécsi időközi polgármester-választás kampányában két Szili Katalin létezett: egyik, aki támogatta a kormány megszorító intézkedéseit, a másik pedig Pécsen jelmezt váltott és megpróbált helyi polgár lenni. Az eredmény magáért beszél - jelentette ki Páva, aki a civilekkel való összefogás jelentőségét is hangsúlyozta. A város ügyeit a helyiek bevonásával kell vinni, "érdemes, kell a helyi civilekre építeni."

Páva Zsolt az újságírók gyűrűjében - Fotó: Karnok Csaba
Páva Zsolt az újságírók gyűrűjében.
Fotó: Karnok Csaba

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kapcsán lapunknak elmondta: a stratégiai célok közül a két legfontosabb nem valósul meg. Az egyik, hogy Pécs képes legyen bebizonyítani: a fővárosi vonzáskörön kívül is lehet Magyarországon kulturális centrum - ez Szeged és Debrecen számára is üzenetet hordozott volna. A másik, hogy Pécs a Balkán nyugati kapuja, kulturális cserekapcsolatok fontos helyszíne legyen.
Páva Zsolt hozzátette: a kulturális programok megvalósulnak, Szeged és Pécs között él ezzel kapcsolatban egy "sikeres, bár kétségtelenül javítható és szélesíthető együttműködés". Magyarországon egyébként a nagyvárosok kénytelenek szövetségben együttműködni, mert a budapesti elszívó erő ellen csak így tudnak védekezni.

Szegeden terv az autómentes belváros, a baranyai megyeszékhely közelebb áll a megvalósításhoz. Országos hír volt például, hogy Páva megszüntette a városháza VIP-parkolóját. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta:
- A pécsi polgárok nagy örömmel fogadták a parkolók megszüntetését. Az autómentes belváros ügye azonban annyira nem áll jól. Nagy lépés lesz, ha december végére elkészül a Széchenyi tér - ezt követően válik autómentessé a főterünk, csak tömegközlekedési eszköz és taxi hajthat be. Addigra megépül a nagyméretű belvárosi parkolóház a Kossuth téren, egy mélygarázs, fölötte parkkal. A parkolási gondokon enyhít ugyan, de még legalább két parkolóházat kell építeni a belváros közvetlen peremére - tehát a program folytatódni fog.

Nem perel a menedzsment központ

Készült egy EKF-projektet kigúnyoló honlap, a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. ügyvezetője, Ruzsa Csaba válaszul pert helyezett kilátásba. Nem lesz per - közölte Szegeden Páva Zsolt -, a menedzsment központ némileg elhamarkodottan nyilatkozott.

Olvasóink írták

 • 4. andreasz 2009. június 03. 13:14
  „Ha jól emlékszem volt olyan elképzelés régen, hogy a Széchenyi tér alatt épülne parkoló.”
 • 3. redstar 2009. június 03. 08:06
  „Mert Botka úgy megijedt, hogy jön a Páva?!...Ugyan Zsuzsika!”
 • 2. kowalsky 2009. június 03. 00:03
  „de a cikket nem olvasod? nem lesz per...”
 • 1. JoGabor 2009. június 02. 23:03
  „Olvasom, Pécs fel akarja jelenteni a Kétfarkú Kutyát, mert tréfát csinált a EKF programból.

  http://kepgyar.blog.hu/2009/05/26/kilencven_evet_csuszik_a_pecsi_kultfovaros_projekt

  http://index.hu/kultur/pol/2009/05/30/beperelne_a_ketfarku_kutya_partot_pecs

  Ha Önök nem képesek jót derülni a szegedi Kétfarkún, akkor meg is érdemlik a sorsukat.
  Kenetteljes, nagyarcú, és jámborkodó pietistákkal, akik nem képesek jót röhögni (elsősorban önmagukon) nem is lehet sehová se jutni. Akkor talán nem kellett volna belevágni egy komolyabb projektbe se....
  Én a helyükben most azonnal megkeresném a Kétfarkú Kutyát, és jó nagy pénzért felkérném őket, vegyék át az Európai Kulturális Főváros Program irányítását: mert több tehetség, ötlet, invenció van bennük, mint az egész pécsi szerencsétlenségben, amit már néhány éve előadnak....
  De azért minden jót. (Hátha nem égünk majd mint Magyarország, ország-világ szeme előtt)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyagumit tettek Imre ablakába

Szeged - Papírba csomagolt kutyaürüléket hagytak egy szegedi, alsóvárosi férfi ablakában. A… Tovább olvasom