Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Pécs és Szeged: közös a stratégia

Az Európa kulturális fővárosa 2010-es projekt kapcsán Szeged és Pécs polgármestere megállapodást írt alá a közös stratégiáról tegnap a baranyai megyeszékhelyen.
Partnerségi megállapodást írt alá Botka László szegedi és Tasnádi Péter pécsi polgármester tegnap a baranyai megyeszékhelyen a 2010-es Európa kulturális fővárosa (EFK) rendezvénysorozattal kapcsolatban. A két város számára ez bel- és külföldi közös marketingstratégiát jelent, és megállapodtak arról is, hogy minden év július 31-éig egyeztetnek az aktuális EFK programokról. – Szegeden 2010-ben 6-8 témakörben 15-20 rendezvényt tervezünk, és a felvezető években is lesznek közös programok – tájékoztatta lapunkat Botka László. Idén például a MASZK Egyesület és Pavlovics Dávid gitárművész Essenben (a Ruhr-vidéki város, Isztambul és Pécs közösen lesz Európa kulturális fővárosa 2010-ben), a Szegedi Kortárs Balett Pécsett lép fel. A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Török Táncszínház előadásán és a Szent-Györgyi-emlékév programjain a város már használni fogja az EFK logót.

– A 2010-es programsorozat olyan esély, amellyel csak akkor élhetünk, ha nem versenyzünk, hanem együttműködünk – fogalmazott Szeged polgármestere. Tegnap megállapodtak arról is, a rendezvényekhez szükséges összeget Pécs Szeged rendelkezésére bocsátja. A programsorozatra összesen 2,3 milliárd forint áll rendelkezésre, a csongrádi megyeszékhelyre ebből 2010-ben 3-400 millió, a felvezető években 40-50 millió érkezik. Botka László hangsúlyozta: a város önkormányzata évente négymilliárd forintot költ kultúrára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenccel kevesebb álláshely a szegedi kórházban

A szegedi önkormányzat 109-cel csökkentette a városi kórház álláshelyeinek számát. Száz üres státust… Tovább olvasom