Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Pedagógusokat ünnepeltek

Szeged - Pedagógusait ünnepelte szegedi és a megyei önkormányzat. Szeged nyáron 3 iskolájára egy milliárdot költ. A következő tanévben nagy átalakulás a szakképző intézetekben kell számítani: a korábbi 13-ból 4 nagy intézmény lesz.
– A köszönet ünnepe a pedagógusnap, amikor a szülő, diák, a fenntartó önkormányzat és az egész város köszönetet mond tanításukért, emberségükért. Szeged, az iskolaváros eddigi eredményei és a jövője is a fejekben van, a versenyképes tudásban – mondta a tegnapi városi ünnepségen Botka László polgármester a Belvárosi moziban, ahol az óvópedagógusokat, tanítókat és tanárokat üdvözölte. Kiemelte, a város lakosságszáma emelkedik, az óvodákban egyre több a gyerek. Ott és az általános iskolákban intézményi változások nem szükségesek. A szakképzés rendszere azonban átalakításra szorul a következő tanévben; a következő 2 évben 1500-2000 tanulóval kevesebbre kell számítani. Ezért 13 szakképző helyből 4 nagy intézmény lesz, szakmacsoportok szerint. Az utóbbi 6 évben 80 intézmény újult meg; a munka folytatódik, idén nyáron 1 milliárd forintból 3 általános iskola újul meg: a Rókus II., a Tiszaparti és a szőregi.

A kitüntetett pedagógusok: Kiricsi Imréné, Pajtényi Ferencné, Botos István, Mészáros Rezsőné és Laczik Antalné. Életüket töltötték a katedrán - Fotó: Miskolczi Róbert
A kitüntetett pedagógusok: Kiricsi Imréné, Pajtényi Ferencné, Botos István, Mészáros Rezsőné és Laczik Antalné. Életüket töltötték a katedrán - Fotó: Miskolczi Róbert

Életművéért a város aranygyűrűjével tüntette ki Laczik Antalnét, a Tisza-parti óvoda nyugalmazott tagóvoda vezetőjét, Mészáros Rezsőnét, a Gedói Általános Iskola nyugalmazott igazgatóját és Pajtényi Ferencnét, a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola nyugalmazott igazgatóját. A minisztérium szolgálati emlékérmét kapta Kiricsi Imréné, a Kőrösy közgazdasági szakközépiskola igazgatója és Botos István, a Vörösmarty általános iskola igazgatója.

Megyei kitüntetések

A megyeházi pedagógusnapon a Csongrád megye közoktatásáért díjjal Kalmár Zsuzsannát, a megyei közoktatási közalapítvány titkárát, Kiss Tamásné Kuris Erzsébetet, a megyei önkormányzat hivatalának munkatársát és Szegedi Péterné nyugalmazott pedagógust, logopédust tüntették ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-csatlakozástól az euró bevezetéséig

Körkérdésünkre a 8 pártlista vezetője válaszol. Tovább olvasom