Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Pély Barna Majáról: Ezen a hangon csak rontani lehet!

Még csak 18 éves, de állt már az X-Faktor színpadán, édesapjával és bátyjával pedig évek óta együtt énekel Szeged legismertebb parti zenekarában, a Volvoxban. Szalma Annamária most a stúdióban is megmutatta tehetségét.
A Szalma-családban szinte mindenkinek a zene körül forog az élete. Az apuka, Ernő a Volvox együttes billentyűse, fia a 22 éves Edvárd a gitárosuk, a mindössze 18 éves Annamária pedig az énekesük. A Deák Ferenc gimnázium angol kéttannyelvű iskolájában idén érettségizett Majának feltett szándéka, hogy ismert énekes váljék belőle. Persze, most még a továbbtanulás foglalkoztatja: a csinos lány a jogi kar nemzetközi tanulmányok szakára jelentkezett.

Pély Barna Majáról: Ezen a hangon csak rontani lehet! - GALÉRIA

Tehetsége már kisiskolás korában megmutatkozott: 7 éves volt, amikor a tanárnénije kérésére elénekelt egy népdalt az osztálytársai előtt, az egész terem síri csöndben hallgatta. 10 évesen már énekversenyen szerepelt. A megyei döntőben, ének-könnyűzene kategóriában a harmadik helyen végzett. Alicia Keys egyik számát, az If I ain't got you-t énekelte - a mai napig ez az egyik kedvenc dala. Az akkor még hallgatag, visszahúzódó kislány a Madách évzáróján is előadta ezt a dalt. Édesanyja pedig váltig meg volt győződve arról, hogy annyi ember előtt nemhogy énekelni, de megszólalni sem fog tudni.

Annamária családja még 1991-ben költözött Magyarkanizsáról Szegedre. A Volvoxot éppen akkoriban alapították, billentyűst kerestek, Ernőben találták meg a megfelelő embert. Miután 1994-ben Wiegand Gyula is beszállt, az együttest néhány évre rá nemcsak Szeged, de az ország egyik legjobb parti zenekarának tartották számon. Videóklipjeik, lemezük jelent meg, a Taps című daluk két hétig vezette a rádiós lejátszási listákat.

Pély Barna Majáról: Ezen a hangon csak rontani lehet! - GALÉRIA

11 éves volt, amikor 2007-ben tragikus autóbalesetben elhunyt a zenekar énekese. Maja is nagyon kedvelte, ezért szerette volna elénekelni egy iskolai rendezvényen Gyula másik zenekarának, a Sun City-nek az egyik legnagyobb slágerét, az Örökkét. Megkérte az apukáját, hogy segítsen átrakni neki a férfi hangnemet nőibe. - Nem is tudtam igazán, hogy énekelget, teljesen meglepett a kéréssel. Amikor meghallgattam, mindjárt rádöbbentem, hogy milyen jó, tiszta hangja van - magyarázza Ernő, aki akkor megfogadta, ahogy csak tud, segít a lányának, hogy elérje álmait.

14 évesen a Sztárpalánta országos könnyűzenei versenyen is begyűjtött számos elismerést - a második helyen túl a zsűri elnöke, Pély Barna is dicsérte, azt találta mondani: Soha ne menj énektanárhoz, mert ezen a hangon csak rontani lehet! Őstehetség vagy!

Pély Barna Majáról: Ezen a hangon csak rontani lehet! - GALÉRIA

Azért néhány órát mégiscsak vett - Czutor Ignác szaxofonos, énekestől, a Fool Moon egykori tagjától. A soulos énektechnikához és a helyes levegővételhez kapott instrukciókat. Amikor elérte a korhatárt, 16 évesen jelentkezett az X-Faktorba. Egészen a táborig jutott, előtte három rostát is sikerrel vett, amíg bekerült a 150-be. Itt még egy kört ment, végül a legjobb 70-ig jutott.

- Nem vette el a kedvem, hogy nem jutottam el az élő show-ig, inkább ösztönzött a kiesés, hogy még jobb legyek. Időközben megtanultam a teljes Volvox repertoárt, most már a zenekar teljes értékű énekese vagyok. Rendszeresen fellépek velük, különösen a SZIN koncertünk maradt emlékezetes a számomra - mondja Annamária.

Fly Me To The Moon (cover) - Szalma Annamaria

Maja nemrégiben a stúdiózásba is belekóstolhatott, 5 dalt énekelt fel Horváth Józsefnél, ezek közül egy már fel is került a YouTube-ra. Nagyon szeretne végre saját dalt is, a szöveget maga szerezné, angolul szokott verseket írni. Hogy ki lesz a zeneszerző? - Természetesen a bátyám - jelenti ki. Az is családban marad.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 éves a Somogyi-könyvtár üvegpalotája

A költözés 88 év után olyan közösködésnek vetett véget, amelyben hol a múzeumigazgató, hol a könyvtárigazgató panaszkodott az égető helyhiány miatt. Tovább olvasom