Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Péntek Norbi gyógyul

Nemrég érkezett haza a moszkvai őssejtkezelésről a szegedi Péntek Norbert. A baleset miatt tolószékbe kényszerült, nyaki sérült fiú nem tudta használni jobb kezét, lábait egyáltalán nem érezte. A keze mostanra teljesen rendbe jött, és már állni is tud, bár attól, hogy újra járjon, még messze van.
– Az orvosok is csodálattal nézik az eredményt. Mint mondták, az őssejtkezelés a gyógyulásban 40 százalékot számít, a többi Norbi akarata és a gyógytorna. Norbi már önállóan el tudja magát látni, így visszamehettem dolgozni – mesélte a fiú édesanyja, Ági. A jó eredmények miatt elhalasztották Norbi műtétjét, injekciókkal kezelik tovább. A tíz kezelésből hármon már túl vannak.

– Jól érzem magam, az iskolai munkát a barátaim segítségével el tudom végezni, szeptembertől negyedikes leszek. Lédi, a kutyánk nagyon várt engem haza, szinte állandóan a nyomomban van – mondta Norbi. Péntekék végtelenül hálásak mindazoknak, akik segítenek nekik.

– Az emberek támogatása nélkül nem kezeltethetnénk Norbit. Most az apukájával volt Moszkvában, a repülőjegyek árát a Morton's utazási iroda munkatársai adták össze. Nagyon köszönjük nekik! És annak az anonimitást kérő szegedi vállalkozónak is, aki felajánlotta a legközelebbi, júliusban esedékes őssejtkezelés költségének felét, egymillió forintot – mondta meghatottan Ági.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek is voltak a ''Falkában''

Az elmúlt héten gyerekekből álló „Falkával" néztek farkasszemet az Egy a 100 ellen játékosai a… Tovább olvasom