Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Péntek Norbi ismét Moszkvába utazik

Félreérthető módon gyűjtött adományokat egy szegedi alapítvány. Többen azt hitték, Péntek Norbit (képünkön) támogatják a képeslapok megvásárlásával, holott egy másik szegedi fiú a kedvezményezett. Norbi egyébként holnap ismét Moszkvába utazik, immár a második őssejtkezelésre.
Sokak számára úgy tűnhetett, Péntek Norbi külföldi gyógykezelésére kérnek adományokat annak az alapítványnak a képviselői, akik egy hete járják a várost. A család tegnap reggel döbbenten hallotta, hogy valaki karácsonyi képeslapokat árul 750 forintért, az adományozók pedig úgy tudják, a balesetben lebénult szegedi kerekes székes fiú külföldi gyógykezeléséhez járulnak hozzá. Csakhogy ők senkit nem kértek fel adománygyűjtésre, nem is engedélyeztek ilyesmit és őket sem értesítette még senki, hogy így szeretne segíteni.

– Mi csak az Alsóvárosért Közhasznú Egyesülettel állunk kapcsolatban, ha valaki támogatni szeretné Norbit, csak úgy tudja megtenni, ha az ő számlaszámukra fizet be – mondta el az édesanya, Péntekné Ági. – Az egyesület pedig nem házal és nem gyűjt az utcán adományokat.

A képeslapokkal a várost járó alapítvány egyébként a szegedi székhelyű Remény a Beteg Gyermekekért Alapítvány, melynek képviselőjét Norbi szülei fel is hívták. – Kiderült, hogy nem Norbinak, hanem egy másik szegedi fiúnak gyűjtenek – mesélte az édesanya, aki ettől függetlenül úgy érzi, visszaéltek fia nevével. Amit az aktivisták az adományozóknak mondanak, abból úgy tűnhet, mintha Norbi kapná a pénzt.

Az alapítvány vezetője, Lengyel Zoltánné lapunknak elmondta: csupán egy félreértésről van szó. – Az a fiú, akinek mi gyűjtünk, szintén alsóvárosi. Tizenhét éves és áramütés érte, gyógykezelésre van szüksége. Személyiségi jogok miatt csupán ennyit mondanak a kollégáim, nevet nem. Elképzelhető, hogy volt, aki ebből az információból Norbira gondolt. Sajnáljuk a félreértést, ezentúl még ezt sem fogjuk megemlíteni.

A Szeged Alsóvárosért Közhasznú Egyesület egyébként március óta összesen 7,7 millió forintot gyűjtött össze Norbi számára egyéni befizetésekből, adó egy százalékokból, illetve jótékonysági bálokból. Az adományozóknak köszönhetően a fiú holnap ismét Moszkvába utazhat, immár a második őssejtkezelésre, ahonnan karácsony előtt két nappal tér majd vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz és titkolózás kórházfronton

Zűrzavar és titkolózás – ez jellemzi leginkább a kórházreformot négy héttel a kormánydöntés… Tovább olvasom