Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Pénteken közgyűlés

Közgyűlés előtti sajtótájékoztatóján Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester indokolta a közüzemi díjak 2007-es megemelését és ismertette az életbe lépő új tarifákat.
Közgyűlés előtti sajtótájékoztatóján Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester indokolta a közüzemi díjak 2007-es megemelését és ismertette az életbe lépő új tarifákat. A távhő közel 55 százalékos drágulásával kapcsolatban elmondta, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. eddig jelentős kedvezménnyel kapta a földgázt, ez azonban 2007. január 1-jével megszűnik. Mivel a jövedelmi viszonyokhoz kötik a gázártámogatást, ugyanilyen rendszert kell bevezetni a távhő esetében is.

A tömegközlekedésben a jegy- és bérletárak harmincszázalékos emelkedésével kapcsolatban hangsúlyozta: az egész országban Szegeden voltak eddig a legalacsonyabbak a díjtarifák. Ismertette a víz- és csatornadíjak három- és hét-, együttesen tízszázalékos emelkedését is, megmagyarázva, mit jelent az, hogy jövő májustól üzemel az új szennyvíztisztító (áremelő hatás), miközben hatvan százalékkal kevesebb vízterhelési díjat kell fizetni (árcsökkentő hatás).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős lesz a rakpart is

Huszonöt százalékkal emelik a parkolási jegyek és bérletek árát, este hatig kitolják a díjfizetési… Tovább olvasom