Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Pénz áll a kórházakhoz

Csongrád megyében az év végéig összesen 1,2 milliárd forint többlettámogatáshoz jutnak a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézmények. A szegedi városi kórház 130 milliót, a klinikai központ 754,5 millió forintot kap két lépcsőben év végéig. A pénzt a betegek komfortérzetének javítására kell fordítani.
Összesen 1 milliárd 230 millió forint többlettámogatást kapnak Csongrád megye fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményei. A járóbeteg ellátás többlet finanszírozására 13 millió forint jut. A pénzt két részletben, szeptemberben, illetve a negyedik negyedévben utalják a kórházaknak, rendelőknek – közölte ma Szegeden Virág András, a Szabad Demokraták Szövetségének megyei választmányi elnöke. Az egészségbiztosítási alap többletéből országosan összesen 25 milliárd forintot osztanak szét. A pénzt az egészségügyi intézmények minőségi fejlesztésére szánják, a cél a betegek komfortérzetének javítása, például az étkezés minőségének emelése.

A 25 milliárdból nem egyenlő arányban részesültek a kórházak, rendelők. Előnyt élveznek azok az intézmények, amelyek az elmúlt hónapokban „hozzákezdtek a reform iránymutatásainak megfelelő átalakításokhoz", illetve a kiemelt, a járóbeteg-intézmények és a sürgősségi ellátás.
– A megtakarításoknak köszönhetően először nyílik lehetőség arra, hogy érezhetően javítsuk a betegek komfortérzetét a kórházakban – mondta Virág András. Hangsúlyozta: a szétosztás elveiről egyeztettek, és megegyeztek a szakmával.

Csongrád megyében két lépcsőben, összesen 66,3 millió forintot kap a hódmezővásárhelyi Erzsébet-kórház, 51,5 milliót a makói kórház, 130 milliót a szegedi városi kórház, 754,5 milliót a szegedi klinikai központ. A deszki kórháznak 55,6 milliót, a szentesi kórháznak 171 milliót, a szegedi drogcentrumnak 525 ezer forintot fizet az OEP. A csongrádi Dr. Szarka Ödön szakrendelő 5,8 millió, a Kisteleki Egészségügyi Kht. 7,1 millió forintot kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operaház fantomja a szegedi sportcsarnokban

Szeged - Egy csillár, két szerelmes és egy titokzatos harmadik, az Operaház fantomja, aki… Tovább olvasom