Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pénzbüntetés gyorsított eljárásban

Pénzbüntetésre ítélt a bíróság tegnap egy nőt és egy férfit, akik parkoláskor más nevére szóló rokkantigazolványt használtak Szegeden. Az ítélet jogerős.
– Szégyellem magam, elnézést kérek! – mondta tegnap a Szegedi Városi Bíróságon Lakatos Zsolt bírónak Sz. Z.-né.

– Tőlem ne kérjen elnézést – reagált a vádlott ítélethirdetés előtt utolsó szó jogán elhangzott kijelentésére a bíró.

A szegedi Sz. Z.-nét és az ugyancsak szegedi B. J.-t közokirat-hamisítással vádolta meg a Szegedi Városi Ügyészség. Ügyüket tegnap gyorsított eljárásban, egymás után tárgyalták. A bíróság mindkettőjüket bűnösnek találta és elítélte. A nőt 42 ezer, a férfit 45 ezer forintra büntették.

Sz. Z.-né néhány napja mindszenti édesanyja nevére kiállított rokkantigazolvánnyal, saját autójával parkolt a szegedi Kálvária sugárúton, amikor a rendőrök igazoltatták. Az egyedül élő nő bűnösnek vallotta magát, a bíró kérdésére elismerte, hogy nem volt sem parkolójegye, sem bérlete. Azt is elmondta, anyját nem Szegeden, hanem Hódmezővásárhelyen kezelik.

B. J. is bűnösnek vallotta magát. A férfi azzal védekezett, hogy az édesanyja nevére szóló rokkantigazolvány átvételekor nem tájékoztatták őket, hogy milyen esetekben lehet használni az ingyenes parkolásra is feljogosító okiratot. Elmondta, a kérdéses napon ő vitte el anyját a szegedi rendelőintézetbe, mivel a vizsgálat ideje alatt nem akart tétlenül várakozni, elindult, hogy a Takaréktár utcai patikában megrendeljen gyógyszereket. Ekkor ellenőrizték a rendőrök.

Sz. Z.-né és B. J. tudomásul vette az ítéletet, ami így jogerőre emelkedett.

Forrai Gábor, az SZKT parkolási üzletágvezetője azt mondta, reméli, az ítéletnek visszatartó ereje lesz, a pénzbüntetés nagysága alig marad el az éves parkolóbérlet árától. Nem állnak le, a rendőrséggel közösen tovább folytatják az ellenőrzéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárra viszik a bőrüket

Egyre többen tetováltatnak magukra ábrákat, de a tetoválóművész szerint az emberek többségében még… Tovább olvasom