Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Pénzért árulja szavait a szabadult halálraítélt

Szeged - Bár ő kereste meg szerkesztőségünket, végül lapunknak is csak pénzért akart interjút adni a magyar kriminalisztika legszörnyűbb és legtöbb áldozatot követelő bűncselekményének egyik vádlottja, az előbb halálra, majd életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt L. J. A férfi 20 év után nemrégiben szabadult.
Letöltötte életfogytig tartó szabadságvesztését, és kiszabadult a börtönből a magyar kriminalisztika történetében a legkegyetlenebb módon végrehajtott, és legtöbb, kilenc áldozatot követelő bűncselekmény egyik vádlottja, a most 47 éves L. J. A férfi egyik áldozata egy 26 hetes terhes nő volt, ikreket várt! Magzatai is meghaltak.

A csongrádi férfit halálra ítélték, de megmenekült az akasztófától, ugyanis a másodfokú ítélet előtt a halálbüntetést eltörölték. Két társa közül az egyik, az akkor 15 éves H. T. L. volt, őt hat év börtönbüntetésre ítélték. A másik, a fiú apja, H. T. I. öngyilkos lett.

L. J.-vel még kiszabadulása előtt interjút akartunk készíteni, de nem állt kötélnek. Miután letöltötte büntetését, azzal kereste meg szerkesztőségünket, „hogy lenne miről beszélnie". Személyes találkozásunkkor már azt mondta, csak pénzért hajlandó kérdéseinkre válaszolni. Azzal „érvelt", hogy olyan ember, akit halálra ítéltek, és aki 20 év után kiszabadulva még normális, rajta kívül nem sok rohangál. Akár sorozatot is írhatnánk. Azt mondta: „Egálban vagyok, letöltöttem a 20 évet!"

Közbenjárásunkra az egyik kereskedelmi tévécsatorna hajlandó lett volna neki 200 ezer forintot fizetni, de kevesellte, ezután a nekünk ígért interjútól is elzárkózott. Sőt megüzente, „nem lenne jó", ha vele kapcsolatban bármi megjelenne.

Az áldozatok

A Csengele melletti Sebők-tanyán szénné égett a 78 éves K. Józsefné és a 15 éves S. Mónika. A többieket súlyos, életveszélyes állapotban szállították a szegedi bőrklinikára és a gyermekkórházba. Testfelületük 35-80 százaléka megégett. Augusztus 19-én meghalt a 11 éves S. József, augusztus 27-én a 41 éves S. Józsefné, augusztus 30-án az 1 éves H. T. Tamás, szeptember 12-én az ikreivel terhes, 20 éves N. Ildikó, szeptember 20-án a 11 éves Cs. Tímea.

Mint azt korábban megírtuk, a súlyos bűncselekmény Csengelén, 1988. augusztus 15-én hajnalban történt. Első fokon, 1989. január 26-án a Csongrád Megyei Bíróság hirdetett ítéletet. L. J.-t és H. T. L.-t társtettességben, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek. A szörnyű bűncselekmény kiagyalója, H. T. L. apja, H. T. I. nem állt bíróság elé, ugyanis szörnyű tettük után öngyilkos lett.

Az ügy közvetlen előzménye az volt, hogy H. T. I. bosszút akart állni az őt elhagyó élettársán. Előbb „csak" az asszonnyal akart végezni, fegyvert szerzett, hogy lelője, később azonban úgy döntött, a nőre rágyújtja a házát. Vettek mintegy 100 liter benzint, palackokba töltötték, és hajnalban odamentek a tanyához. Név szerint tudták, hogy kik tartózkodnak az épületben. A Molotov-koktélokat egy adott jelre meggyújtották, és bedobálták a házba. H. T. I. az épületből kimenekülő asszonyt elhurcolta és agyonlőtte, utána magával is végzett.
A Legfelsőbb Bíróság egy évvel később, 1990. február 1-jén részben megváltoztatta az ítéletet: a többszörösen büntetett előéletű L. J.-t halálbüntetés helyett életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. toth lászlo 2008. október 01. 18:17
  „büdös barom. akkor kellett volna megdögölnie mikor első fokon halálra itélték. kár hogy nem döglött meg akkor. sajna ismertem mert ugymond vigyáztam rá mert ott dolgozok ahol ez a tetű a büntetésének nagyrészét letöltötte. egy csicska volt. örült hogy dolgozhatott. takaritott,meg a csajkázott a gusztustalan kaja maradékokat ö vitte ki. ne mvolt mindig nagypofáju. ismertem. idiota volt. ha kapott valami fenyitést még neki állt feljebb. mondom ez egy csicska volt bennt. utálták mint a szart. és ez akar pénzt. annyi pénzt adtam volna neki amennyit keresett bennt. remélem a hozzátartozok akik még élnek majd megkeresik és majd ök is azt teszik vele mint ö velük. errölk ennyit. büdös csicska volt.”
 • 63. flexsnake 2008. szeptember 30. 20:15
  „Nemértem hogy ember hogy képes ilyet elkövetni, hogy képes utána élni.És hogy képes pénzért kuncsorogni meg fenyegetőzni?
  Egyszer elkellene kapni az utcán, és eltünté nyilvánítva...”
 • 62. egyszeru polgar 2008. szeptember 29. 14:19
  „Ehhez nem is lehet szolni! Az egyik leg kegyetlenebb....Es akkor hol van a buntetes? Nem dolgozott 20 evet,ingyen lakott es evett, meg mindig fiatal. Nagyon helyes fiatalember, sokat tanult a 20 ev alatt. Meg van bor a kepen penzt csinalni a gyalazatos tetteibol?
  Jol latszik, a becstelen sosem javul meg. Mit var a tarsadalom ettol az alaktol? talan eletfogytiglannak kene lenni annak az eletfogytiglannak!!!”
 • 61. ÁRTATLAN KIS ÉLETEK. 2008. szeptember 29. 11:19
  „Te soha nem leszel egálba,még a gonosz se fogad be, a birodalmába.”
 • 60. exe 2008. szeptember 28. 18:22
  „Sztárt kell csinálni belőle........”
 • 59. Lenry 2008. szeptember 28. 16:02
  „ilyen esetekben, ahol
  -egyértelműen bebizonyították, hogy ő volt
  -különös kegyetlenséggel
  -több embert is megölt
  -köztük gyereket is
  -több gyereket
  -köztük még meg sem született gyereket is
  -több meg sem született gyereket
  állítsák vissza a halálbüntetést

  az ilyen nem érdemel mást :(((”
 • 58. Morgós 2008. szeptember 28. 12:46
  „a rohadékot lassú tűzön kellene megsütni nem pedig riportot készíteni vele
  gratula délmagyar mindig sikerül bebizonytaniuk hogy van lejjebb”
 • 57. rongybaba 2008. szeptember 28. 08:48
  „Látom már előre, megasztár lesz ebből is, mint a viszkisből!”
 • 56. Kedves "nagypappa... 2008. szeptember 28. 04:38
  „.....erröl eszembe jut, hogy az egykori DDR-ben a kiszabadult
  bünözö kapott lakast, alapvetö felszerelest (agynemü,evöeszköz, ebresztöora,stb,)
  Es kapott munkahelyet, a legközelebbi "Kombinat"-ban,ahol hetfön jelentkeznie kellett!

  Hogy ez a Honecker-rezsim hibaja volt,vagy sem erröl gondolom meg ma sem egyeznek meg a tudosok!!!”
 • 55. nagypappa 2008. szeptember 28. 04:20
  „Most már van TÉNYLEGES életfogytiglan is. Tudtommal a Csillagban 10 ilyen cella van.
  A most 47 éves gyilkos, örülhet a szabadságnak. DE! Mihez kezd vele?
  Dolgozni nem tud, mert senki nem foglalkoztatja, nyugdíjra nem jogosult, miért is lenne?
  Lakhatása? Hogyan oldja meg? Egy-két hónap és könyörögni fog, hogy visszamehessen. Természetesen ez nem könyörgés lesz, hanem valami balhé.
  Vajon melyikünk lesz az áldozat?

  A halálbüntetés visszaállításához már volt népszavazási kísérlet.. nem lehet. SAJNOS!

  Az meg, hogy a szabadulása után az interjúért pénzt adjanak neki?
  Azt már nem!
  Annyira nem vagyunk kíváncsiak az ilyen mocskos tetűre.
  Mondjuk az arcát azért szeretném látni.”
 • 54. lemba 2 2008. szeptember 28. 01:47
  „Micsoda kar volt, hogy nem siettek a halalos itelet vegrehajtasaval. Viszont meg nagyobb kar , hogy egy ilyen lenyt -mert nem is ember = valaki el nem teszi ebbol a dimenziobol.”
 • 53. kotekedö-nek 2008. szeptember 27. 23:45
  „Ez meg semmi!

  Itt Nemetorszagban, ha jo ügyvedje van egy gyilkosnak, kap kb. 4 evet!

  De ha az Adohivatalban (Steueramt) van 20 ezer EUR adossagod,es nem fizetsz, rögtön kapsz 8 ev börtönt!!!!

  A legjobb ügyved sem tud segiteni!!!”
 • 52. Banánia 2008. szeptember 27. 22:32
  „Banánköztársaságban éltek! Vegyétek már észre, hogy elcsúszhattok egy eldobott banánhéjon is!”
 • 51. blossom 2008. szeptember 27. 21:41
  „tessek lassek MILYEN SZAR A MAGYAR BTK!!!!!!HA VALAKIT ELETFOGYRA ITELNEK,MIERT IS SZABADULT?????ez igaz EU-ba nincs halalbuntetes de azt mioert senki nem irja hogy magyarorszag jogilag a leggyengebb allam!!!!mas orszagban az eletfogytiglan -az eletfogytiglan.miert nem lehetne mar btk-at mar atirni,MIERT NEM???? INKABB ERRE KELLENE ALAIRAST GYUJTENI BTK SZIGORITASAT KERNI!!!!ERRE MAR MEG ERNE A PAPIR!!!!!!”
 • 50. A NAGY RENSZERVÁLTÓK ! 2008. szeptember 27. 20:53
  „Akkik eltörölték a halálbüntetés, azokat is melléjük kellett volna zárni.”
 • 49. morbid 2008. szeptember 27. 20:09
  „"L. J.-vel még kiszabadulása előtt interjút akartunk készíteni, de nem állt kötélnek."

  Amúgy is akasztották volna, nem?”
 • 48. <Virág> 2008. szeptember 27. 20:00
  „Uniós tagországban NEM LEHET HALÁLBÜNTETÉS
  Nem is szavazhatnánk róla.”
 • 47. 751510 2008. szeptember 27. 19:31
  „Plakátmadár, ne kezeljük bűnözőként? Te minek nevezed azt, aki 7 embert megölt??? Attól, hogy letöltötte (nevetséges) 20 éves büntetését, még bűnöző marad. (Bár remélem csak ironizálgattál)”
 • 46. Plakátmadár 2008. szeptember 27. 19:16
  „Geysa, annyi változott azóta, hogy 1. letöltötte a büntetését, meg 2. a sajtó is komolyabban veszi a személyiségi jogokat. Akkor is voltak személyiségi jogok, de az állampolgárok nem pattogtak és nem sűrűn pereskedtek. NAgyon helyes, hogy nem írják ki, letöltötte a büntetését, nincs joga senkinek pellengérre állítani, hogy élete végéig bűnözőként kezeljék és akkor már ne is legyen más választása, mint a bűnözés.”
 • 45. kötekedő 2008. szeptember 27. 16:56
  „7 ember 20 év. Nem sok. Ennyiért vállalok két politikust. Az annyi mint max 6 év. Ki legyen az a kettő? Szavazzatok!
  Vagy a két politikus nem férne bele hat évbe. Ja mert a 7 ember belefért 20ba? Szerintem ennek a mocsoknak ott bennt kellett volna elrohadnia. Mellé kellene ültetni azt is aki megengedte, hogy a halálbüntetés helyett elég legyen 20 év. Szemét mocskos népellenes politikusok! Mikor lesz már végre igazságos az igazságszolgáltatás?”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok verekedtek egy sándorfalvi szórakozóhelyen

Sándorfalva - Verekedő fiatalokat állítottak elő a rendőrök szombaton hajnalban az egyik sándorfalvi szórakozóhelyen - értesült a Delmagyar.hu. Tovább olvasom