Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pénzszállító autó ütközött a Móra IC-vel Csengelénél

Csengele - Egy pénzszállító autó hajtott a Szegedről Budapest felé közlekedő Móra IC-be Csengelénél szerda délelőtt - a lámpa pirosan villogott az átjáróban. A súlyosan, életveszélyesen megsérült sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A vonat utasai 2 órát vesztegeltek a pályán.
Az elsődleges helyszíni adatok szerint az 5-ös útról Csengelére vezető úton haladt az a pénzszállító autó, amely a vasúti átjáró tilos jelzésre ellenére a sínre próbált hajtani. A Szegedről 9.45-kor indult 757-es Móra IC 100 kilométer/óra sebességgel húzott át Csengele állomáson, az autóval már a vasúti átjárót elhagyva ütközött. Az átjáró felé vezető úton 40 kilométer/órás sebességkorlátozó tábla is lassításra kötelez. A gyakorlatban viszont a majdnem 90 fokos kanyar miatt maximum 20-25 kilométer/órával lehet áthajtani a síneken. A kocsi kilométerórája szerint is 25-tel haladhatott a sofőr. Így érhetetlen, hogy tudott nekihajtani a szerelvény első kocsijának.

Az ütközést követően még háromszor csapódott a nagy sebességgel haladó vonatnak, végül a 25 kilovoltos felsővezeték-tartó állította meg az összeroncsolódott autót.

A helyszínre érkező tűzoltók csak nehezen tudták kiszabadítani a súlyosan, életveszélyesen megsérült sofőrt és könnyű sérülést szenvedett utasát. A páncélautó sokáig ellenállt a hidraulikus vágónak, az ajtaja ugyanis belülről a hevederzárhoz hasonló retesszel zárható. Az ütközéstől az autó oldalablakai meg sem sérültek - mint megtudtuk, csak a szélvédője 9 mázsát nyom. Az autóban található pénz kazettáit is a tűzoltóknak kellett felvágniuk, csak a kinyitás után tudták egy másik autóba átpakolni a látszólag nehéz zsákokat.

A páncélautó sofőrjét Az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter szállította Szegedre

Pénzszállító autó ütközött a Móra IC-vel Csengelénél - KÉPGALÉRIA
A vonaton utazó Tóth Bettina a delmagyar.hu-nak elmondta: – Semmit sem vettünk észre az ütközésből, csak csodálkoztunk, miért fékez ilyen erősen a szerelvény. Kiskunfélegyházára utaztam volna, már két órája itt dekkolunk. Szerencsére a fűtés működik, remélem, nemsokára továbbindulhatunk.

Az ajtóban cigarettázó Bodó Péter elmondta: unokáiért megy Budapestre, nem tudja, mikor fog felérni. 42 éve vezet, nem érti, ilyen helyen, ahol a vasúti kereszteződés belátható, közel 300 méteren az út a sínnel párhuzamosan fut, működő lámpa mellett hogy lehet a vonatba belerohanni.

Piros jelzés ellenére hajtott rá a pénzszállító a vasúti átjáróra.
Piros jelzés ellenére hajtott rá a pénzszállító a vasúti átjáróra.
Fotó: Segesvári Csaba

12 óra 15 perckor a vonat továbbment Kiskunfélegyházára, ott kisorolják a forgalomból. Az utasok egy másik szerelvénnyel folytathatták útjukat Budapestre. A baleset helyszínelése alatt Budapest és Szeged között nem közlekedtek a vonatok, a Budapestről Szegedre tartó Torontál InterCity utasait Kiskunfélegyháza és Szeged között autóbuszok szállították. A vasúti forgalom délután 1 óra körül indult meg újra. 

Mit ír a KRESZ?

A január elsejétől érvényes KRESZ szerint megszűnt az előírt lassítási kötelezettség vasút átjárónál, ennek ellenére fokozott óvatossággal kell megközelíteni a síneket. A fehér jelzés nem szabad utat, hanem a lámpa üzemszerű működését jelzi.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. max100 2010. február 16. 15:30
  „Nem tud valaki valahol valami munkát? J&T, SÜRGŐSSÉGI VÉRSZÁLLÍTÁS VAGY BÁRMI EHHEZ HASONLÓ IS JÖHET!”
 • 89. flexsnake 2010. február 13. 10:43
  „77. talán az hogy képzed magad és olyan munkát kapsz hogy egy csajszi mellett feszítesz egész nap, kísérgeted öltönyben és még a nyakkendőid is fizetik. :D”
 • 88. max100 2010. február 13. 07:38
  „ZuzÓ nem tudom hogy hol dolgoztál,dolgozol de az egyik kolléga az új a szakmába a másik az tudomásom szerint nem most kezdte de ha jól tudom Ő sem volt más cégnél a mienk előtt.”
 • 87. ZúzÓ 2010. február 12. 21:58
  „Laura27 : Neked is millió puszi, de szerintem gőzöd sincs, hogy ki vagyok.
  max100 : Legalább azt írd már le hogy tőlünk mentek-e oda. Köszi.”
 • 86. max100 2010. február 12. 21:34
  „Kár hogy ilyen dolgokat kell így írnom "Laura27"”
 • 85. Laura27 2010. február 12. 21:09
  „Max 100 régen is csíptem ha ilyen szépen fogalmaztál meg egy mondatott....”
 • 84. max100 2010. február 12. 19:58
  „Mind a kettő.A balesetről sajnos mi sem tudunk többet mint bárki más,találgatunk de a nyomozás a rendőrség dolga.A TV,rádió,és internet is elferdíti a balesetet az biztos mert mondanak mindent hogy a címlapokon is legyen valami.Sajnos ez van!”
 • 83. max100 2010. február 12. 19:50
  „Igen közel mert kollégáim mind e kettő.”
 • 82. Laura27 2010. február 12. 18:56
  „Max 100 köszike az infót...ezek szerint te nagyon is közel állsz a témához...”
 • 81. max100 2010. február 12. 18:41
  „Tudom hogy kik a sérültek de nem mondhatok semmit mivel nincs rá felhatalmazásom. Annyit mondhatok (szerintem) hogy szerencsére úgy néz ki nem lesz maradandó sérülésük.Sajnos csak ennyit mondhatok,Bocsi.”
 • 80. Laura27 2010. február 12. 16:12
  „ZúzÓ!

  Tudom mi a dörgés a Brink´s-nél a G4-nél egyaránt... csak még nem jöttem rá ki is vagy te.. Van két tippem... és ha az vagy akire gondolok akkor millió pusziii neked!!!!

  Mignom: nem tudok elmenni rajtad... de lehet hogy nem is akarok... azt hiszem profinak érzed magad... de lehet, hogy itt, többünknek van több évtizedes tapasztalata ezen a téren, te mögötted hány év áll???”
 • 79. gróf 2010. február 12. 10:21
  „66. hozzászólás ZúzÓ 2010.02.11. 07:27

  Ne vedd magadra ha nem vonatkozik rád.
  Én sosem problémáztam amikor a vagyonőröket lebunkózták. Egyrészt az emberek nagy része nem lát teljesítményt a munkában, másrészt irigyek és nem ismerik a munka körülményeket.
  Az is igaz, hogy az átlag ember kissé felfokozott idegállapotban lát vagyonőrt (bank, vásárlás) és amikor konfliktus van, akkor a tömeg áll szemben az őrrel és általában az őr az ellenség!!!
  Tegyük hozzá még a nagy fluktuációt a nagy létszámot a kevés iskolázott embert és már látjuk is a bunkóság miértjét.
  Miért bunkó az őr? Mert nem tudja hol van Caracas? Nem járt még a Nemzeti Múzeumban? Nem tudja mi Ausztrália fővárosa? Nem ismeri a BUX indexet? Mátyás király születési évét?
  Nem ezért bunkó...azért, mert ezt várják el tőle! Egy idő után feladja a bizonyítást, bele un...majd megfelel az elvárásnak!
  Akárcsak a rendőrök! A fiatal még szabadkozik a tapasztalt már szó nélkül büntet a nyugdíj előtt álló már szívat és bosszút áll a napi zrikálásért.

  De bunkó még a rendőrön kívül az eladó is, meg az orvos szemét, a hivatalnok korrupt...nem a személyek...összességében mind! :D A kőművesek szobafestők alkeszok...”
 • 78. ZúzÓ 2010. február 12. 03:04
  „Mignon: Ne a szépséget keresd a dologban, hanem a megélhetést.
  Laura 27: Nem tudom kik voltak azok, sőt a cégemnél se tudja senki, de nem tudom hogy mire gondolsz akkor,
  amikor összetartásról beszélsz, nincs idő összetartani, amikor nagyon sűrűn cserélődnek az emberek az ilyen helyeken, a G4S-hez is tőlünk került oda ,úgy 35-40% az embereknek.”
 • 77. Mignon 2010. február 12. 01:24
  „Hat, nem tudom.
  Mi lehet a szepseg abban, egy penzzel teli femkofferrel a kezemben, stukkerral az oldalamon
  szaladgalni....?

  :))”
 • 76. Laura27 2010. február 11. 23:52
  „Mignom+flexi

  mindketten kiálltok a magatok véleménye mellett...ez jó... én voltam M.o-n és pénzszállító és Ausztriában is... állíthatom mindkettőtöknek igaza van, de nem láttok bele a két ország közötti különbségekbe!!!! Mindkét országnak megvannak a saját törvényei, szabályai, és mindkét országnak megvannak a maga szépségei ezen a szakterületen...

  Üdv Laura”
 • 75. Laura27 2010. február 11. 23:31
  „Szép estét mindenkinek! Látom tele vagyunk szakemberek véleményével... Tudja valaki hogy van a két sérült?? Gondolom ez nem téma nálatok... még mindig nem az.. nem lényeg, hogy a saját kollegáddal mi történik vagy mi nem.. még mindig nincs köztetek összetartás...a helyzet változatlan.. a lényeg az mint eddig volt "milyen szar cégnél dolgozom" akkor mért dolgozol ott ha elégedetlen vagy???

  Mint tudjátok sok minden vezethetett ehhez a csúnya balesethez. Biztos jó műszaki állapotban volt a gk., mint mindig...

  Üdv. Laura”
 • 74. flexsnake 2010. február 11. 21:17
  „72. hú de meglepődtem :D
  Egyébként minden cégnél vannak problémák. Annyi dologról lehetne írni. Én barom majdnem indultam a kamara elnöki posztjáért, szerencsére észhez tértem. Most például mobiltelefont lehet nyerni....csak pered ne legyen a céggel mert akkor hirtelen a kamara kitalálja hogy pénzért segít.
  Egyszer felajánlottam hogy írok a szegedi vagyonőri cégekről, aztán nem nagyon merték bevállalni :D Tudok olyanokról akik 2-3 hónapig nem kaptak fizetés pl. ÉS ez egy elég jó nevű cég volt. Meg 4órával volt bejelentve a 12helyett. Sőt van aki ma is 8órával van bejelentve. Akkor egy másik cégnél az emberkéknek maguknak kellett fegyverkulcsot másoltatniuk amit nem fizettek ki. Amikor elmentek a cégtől volt mindenkinek kulcsa a fegyverekhez.... MAgyar állapotok :D Akkora cikket lehetne belőle csinálni hogy na :D”
 • 73. max100 2010. február 11. 20:47
  „SZÉP HOGY MINDENKI ENNYIRE ÉRDEKLŐDIK A KÉT SÉRÜLT IRÁNT!A pénzszállítók csak azért csinálnak szabálytalanságot hogy időbe odaérjenek ahova kell.De ha a KRESZ szabályait megsértik és a rendőr tudja bizonyítani a szabálysértést akkor őket is megbüntetik.De a civil is ha gyorsan hajt ahol nem látja a rendőr.Az pedig hogy fel állnak a járdára oka van.Akit érdekel hogy miért az dolgozzon ebben a szakmában és megtudja és rájön hogy Ő nem a járdán hanem az ajtóba állna az biztos!!!”
 • 72. ZúzÓ 2010. február 11. 18:51
  „flexi: ördögöd van sajnos.”
 • 71. flexsnake 2010. február 11. 13:14
  „66. ugye nem a Brinks? :D”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmes filmek, koktél akciók

A szerelem és a Valentin-nap jegyében telik február második hétvégéje. Tovább olvasom