Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Pepe mindig számíthat Kapára - interjú Scherer Péterrel

Pepe mindig számíthat Kapára - interjú Scherer Péterrel
Végre egy olyan nyáron van túl Scherer Péter, amikor kikapcsolódhatott. De már ismét forog vele a mókuskerék. Hogyan jön ki Mucsi Zoltánnal? Milyen a viszonya a pénzhez? A színész minden kérdésünkre válaszolt.
Scherer Péter az ország egyik legismertebb és egyben legfoglalkoztatottabb színészeként játszik színházakban, filmekben, filmsorozatban, rádiózik, rengeteget szinkronizál, időnként meg még tanít és rendez is. Bár saját bevallása szerint idén annyira „lájtosra" sikerült a nyara, hogy szinte végig a Balaton partján hűsölt. Ehhez képest mégis az ivacsi horgásztó partján értük utol egy filmforgatáson, ahol Szajki Péter most készülő új filmje, a Most van most című road movie-ja készül.

Büszke duettjükre

– Ez most csak egy epizódszerep, egy jelenetben szerepelek. Egy szebb napokat látott halsütöde sokat tapasztalt, ám levitézlett felszolgálóját alakítom – újságolja a Jászai Mari-díjas színész.

– Igyekszem, hogy vicces legyen, ugyanakkor nem a szokásos. Mondjuk olyan drámai dolog nincs benne, amit a pincér el ne tudna játszani. Szerintem ez a jelenet üde színfoltja lehet ennek a menekülős filmnek. A Jancsó-filmekből ismert Kapa, Pepe-vonalat várják tőlünk legtöbbször (A Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmre utal, amelyben Mucsi Zoltánnal alakít feledhetetlent – a szerk.).
 

Ezzel nincs is semmi gond. Büszke is vagyok a duettünkre. Bármikor szívesen hozom Pepe figuráját. De a cél az, hogy ne legyünk beszorítva ebbe a skatulyába.

 Nem fáradtak el

Péter nem is érti, hogy mostanában miért szögeznek nekik egyre gyakrabban olyan kérdéseket, hogy nem fáradt-e már el a duettjük vagy nem unják-e egymást.

– Erre meg mindig azt mondom, hogy egyáltalán nem. Bár különbözőek vagyunk, nagyon össze szoktunk néha veszni. Egyébként meg nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Azt érzem, hogy nem vagyok egyedül, mindig számíthatok rá. A mindennapokban Zoli visszafogottabb ember, de a vitákban vagy a színpadon egyáltalán nem.
Anyagiakon sosem vesztek még össze. Meglepő módon Péter a különböző felkérésekre sem a beígért gázsi alapján szokott rábólintani.

Szerintem ez a népszerűség múlandó, a lényeg az, hogy az embernek valahogyan meg kell próbálni normálisnak maradni.

Scherer Péter

– Ennyire azért nem hajtom a pénzt, nem vagyok kapzsi. Olyasmit csinálok, amit szeretek, fiatalabb koromban ingyen is csináltam. Az önálló életem indulásánál a szüleim tudtak egy kicsit segíteni. Ugyanilyen szülő akarok lenni én is, és mindenben támogatni a fiamat, a most 22 éves Mártont és a két lányomat, a 23 esztendős Fruzsinát és a 20 éves Borbálát, míg ki nem szállnak a fészekből.

Időnként nyomasztó tud lenni ez az állandó pénzhajsza. Egyébként fura is a pénzhez való viszonyom, mert bizonyos dolgokra nagyon sajnálok költeni, más dolgoknál meg egyáltalán nem érdekel, hogy mennyibe kerül. Szeretem a pénzt, van is kötődésem az anyagi dolgokhoz, de szerintem nem vagyok mértéktelen egyáltalán. Sőt, apámtól bennem van a reflex, hogy ha vásárolni megyek, akkor mindig megnézem, mi az akciós.

Múlandó a népszerűség

Míg Scherer az akciós árukat vizslatja, addig az emberek meg őt vizslatják. A Válótársak óta sokkal többen felismerik az utcán.
 

– Annyit lehet érezni, hogy egy szélesebb réteget szólít meg ez a tévés alkotás, mint a színházi munkáim. Szerencsére ez nem egy napi sorozat. A családomnak néha már kezd sok lenni, amikor fölismernek, rám köszönnek vagy néha odajönnek hozzám.

De szerintem ez a népszerűség múlandó, a lényeg az, hogy az embernek valahogyan meg kell próbálni normálisnak maradni. „Nincs olyan törvény, hogy féregnek kell lenned." Nekem ez tetszik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a cégeket az állásbörzére

A Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája szeptember 10-ig várja a kiállítók jelentkezését az SZTE Őszi Állásbörzéjére. Tovább olvasom