Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Percekig sötétben a város

Szegeden úgynevezett alkonykapcsoló működteti a közvilágítást: a természetes fényre reagálva gyúlnak ki, illetve halványulnak el a fények. Olvasóink szerint ennek ellenére este késve kapcsol be a közvilágítás.
Később gyúlnak a fények, mint ahogyan besötétedik. Fotó: Frank Yvette
Több olvasónk azt panaszolta, hogy késő délután hosszú percekig sötétségbe borul a város, mire kigyúlnak a fények. Megkérdeztük Kecse Nagy Sándort, a Démász Rt. kommunikációs osztályvezetőjét, aki elmondta: Szegeden alkonykapcsolós rendszer működik üzemóraszámlálóval. Ami azt jelenti, hogy a természetes fény változását szenzorok érzékelik, amelyek jelzésére automatikusan kapcsol be és ki a közvilágítás. A városházával közvilágítási szerződés alapján számolnak el.

Ezt megerősítette Lázár Ferenc, a szegedi polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársa is. Hozzátette: a mindenkori fényviszonyok alapján kapcsol ugyan be a rendszer, de figyelembe kell venni azt is, hogy 400 transzformátorkörzetet számlálnak, így egyes területeken a folyamat csak percekkel később indul el. Az is időbe telik, amíg a lámpatestek bemelegszenek és az előírt teljesítményt nyújtják. A szakember azt kérte, a panaszosok a városüzemeltetési irodához forduljanak és jelöljék meg, mely körzetben észlelik a problémát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendelő adóssága és lyukas zsákja

Közel hatvanmillió forinttal csökkentette fél év alatt a szegedi rendelőintézet adósságállományát az… Tovább olvasom