Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pert vesztett az APEH ellen

Beperelte az APEH-ot Gémes Sándor, de elvesztette a pert. A vállalkozó eredetileg feleségével Gyálaréten lovardát és üdülőt akart létrehozni.
Vállalkozása az APEH miatt ment tönkre – állította lapunk egy korábbi írásában Gémes Sándor. A vállalkozó és felesége, Izsák Gertrúd Gyálaréten, a vadászházból alakított ki lovasközpontot, a beruházást azonban nem tudták befejezni, mert az APEH visszatartotta a visszaigényelt forgalmi adót. Gémes kénytelen volt eladni a nevét viselő birtokot.

Ezután pert indított az APEH ellen, de a napokban az számára kedvezőtlen ítélettel zárult. Az indoklásból kiderül: Gémes a Maroskő Bt.-t bízta meg a gyálaréti lovarda istállójának felépítésével. A kis cég vezetője, Rozgonyi Tibor több más bt.-vel kötött alvállalkozói szerződést, köztük felszámolás alatt állókkal és a cégnyilvántartásból töröltekkel is. A Maroskő olyan munkákról bocsátott ki számlákat, amelyeket a valóságban nem végeztek el, ezek után Gémes visszaigényelte az áfát. A Maroskő 60 millió forintot számlázott ki, a szakértők szerint azonban ennek a töredékét teszi ki az elvégzett munkák értéke.

A megyei bíróság Gémes Sándor keresetét elutasította, kimondta: a vállalkozó szabálytalanul fogadott be számlákat. A Maroskő ki sem fizette alvállakozóit, a munkák pedig nem ott és akkor történtek, amiről a számla szól.

A Gémes-birtok ügye a büntetőperrel folytatódik. A vállalkozót és volt feleségét, a kivitelezőt csalás kísérletével, magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ada nagyon várja a szegedieket

A Tisza menti települések összefogásával fellendíthető lenne a régió turizmusa – hangzott el… Tovább olvasom