Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Pest megyébe is jutott az öttömösi romlott savanyúságból

Öttömös - Ötliteres üvegekben romlott savanyúságot találtak a Pest megyei ellenőrök a halásztelki iskolában, a kerepestarcsai kórházban pedig a savanyúság mellett cseresznyebefőttet és lecsót is. Ezek mind abból az öttömösi élelmiszer-hamisítóból kerülhettek ki, amelynek lebukásakor lapunk is ott volt.
Romlott savanyúságot foglaltak le az ellenőrök egy halásztelki iskola és a kerepestarcsai kórház konyháján – közölte a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi igazgatóhelyettes főorvosa. Az igazgatóság Csongrád megyéből kapta a jelzést, hogy Budapest és Pest megye intézményeinek konyhájára szállíthattak a savanyúságból, amelyet a napokban az öttömösi illegális feldolgozó üzemében foglaltak le.

A halásztelki iskola 300 személyes konyhájára néhány ötliteres üveg öttömösi savanyúság került, de szerencsére ezeket még nem bontották fel. A kerepestarcsai Flór Ferenc Kórház konyháján száznál több, feltehetőleg Öttömösről származó ötliteres savanyúságos üveget, lecsót és cseresznyebefőttet találtak az ellenőrök. A személyzet szerint ezekből egy kisebb tételt már fel is dolgoztak, így az eljuthatott a betegekhez. Más üvegek tartalmát gyanús szaguk miatt visszatartották.

Az eddigi vizsgálatok szerint a romlott áru két nagykereskedő cég szállítmányaként érkezett a konyhákra. Az élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság a romlott ételeket lefoglalta és megsemmisítteti, a két nagykereskedő cégnél pedig vizsgálja a számlák eredetét. Ha törvénytelenségre derül fény, rendőrségi feljelentést tesznek. A következő napokban folytatódnak az ellenőrzések, amelyek során Budapest és Pest megye több száz konyháján bukkanhatnak fel az ellenőrök.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette, hogy megérkezett a rendőrségre a szakhatóságok feljelentése az öttömösi hamisított savanyúság ügyében.

Mint beszámoltunk róla, a hatóságok a múlt szerdán Öttömösön egy illegális feldolgozóüzemben nagy mennyiségű, készre csomagolt, vágott savanyúságot foglaltak le egy vállalkozónál, aki a hatóságok tiltása és a bíróság jogerős ítélete ellenére romlott savanyúságot tárolt és csomagolt.

Olvasóink írták

  • 2. hi 2008. szeptember 10. 22:09
    „És ugye milyen finom volt?????????A betegek mind megették.Talán még a gyorsétkezdéket meg lehetne nézni honnan van a gyümölcs levesbe való?”
  • 1. goromba 2008. szeptember 10. 16:56
    „Azannya! Hogy bejött annak a kommentelőnek a két példája, aki a "jo bacsi" nicknevűt pár napja helyretette. Iskola, kórház - ezekre jár rá a rúd mostanában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőszakra erőszak a válasz

Szeged - A cigány önkormányzat elnöke szerint a cigányság „a történelmének legnagyobb szabású demonstrációjára" készül. Tovább olvasom