Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Petárdázások és egy sajtlopás volt az összes rendbontás

Szeged belvárosában petárdadobálók miatt indult szabálysértési eljárás, a Pulcz utcában egy fiatalember egy sajt miatt próbált feltörni egy autót. Nem történt jelentős bűncselekmény vagy baleset a városban.
Szeged belvárosában a járőrök petárdadobálás közben értek tetten több személyt, akiktől a náluk talált pirotechnikai eszközöket még a helyszínen elkobozták. Volt olyan is, akinél több tucat petárdát találtak a ruházatába rejtve. A személyek ellen szabálysértési eljárás indult, tekintettel, hogy a pirotechnikai tevékenységet szabályozó Kormányrendelet kimondja, hogy tilos petárdát árusítani, birtokolni, illetőleg használni. A szabálysértők pénzbüntetésre számíthatnak.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről sem érkezett bejelentés a megye közútjait érintően. Szegeden egy ittas járművezető ellen kellett a hatóságnak intézkednie, aki személygépkocsijával az árokba hajtott, de az anyagi káron kívül ebben az esetben sem történt nagyobb baj.

A Pulcz utcában még éjfél előtt egy személygépkocsiban hagyott sajtdarab hívhatta föl magára a figyelmet. Egy - a rendőrség előtt sem ismeretlen - szegedi férfi, valószínűsíthetően a kocsit feltörve próbált meg az élelmiszerhez hozzáférni. Cselekedetét azonban a tulajdonos lakása ablakából észlelte, majd a kerékpárral menekülő férfit a rendőrök kiérkezéséig, több járókelő segítségével visszatartotta. A 25 esztendős férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – megindult az eljárás, lopás bűncselekmény kísérletének elkövetése megalapozott gyanúja miatt.

Az ilyenkor már megszokott családi összezördülésekhez is több esetben hívtak rendőrt, de a hangosan szórakozó szomszédokat is sok esetben figyelmeztetniük kellett a rendőröknek a visszafogottabb szórakozásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komposzt lesz a savanyúságból

Szántóföldi művelésben hasznosítható talajjavító lesz abból a savanyított paprikából, amelyet a… Tovább olvasom