Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Péter-Szabó Szilvia: Dóm tér és környéke

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
– Szegedet úgy, ahogy van, nagyon szeretem. Amennyiben a kedvenc helyemet kell megjelölnöm, magát a várost mondom. Ha mégis szűkítenem kell a kört, a Dóm teret és környékét választom – mondta Péter-Szabó Szilvia, a NOX együttes énekesnője, aki Szegeden született, itt járt iskolába, majd a közeli Forráskútra költöztek családjával. – Sok szép emlékem kötődik a Dóm térhez és természetesen Szegedhez. Az Eötvös József Gimnáziumba jártam és amikor vége lett a sulinak, elmentünk a dómhoz, ugyanis ott töltöttük legszívesebben a szabadidőnket. Rengeteget sétáltunk és beszélgettünk a barátnőimmel, miközben nézegettük a téren átvonuló embereket. Ahogy idősebb lettem, kedvelt szórakozóhelyeim közé tartozott a SZOTE-klub, ahol nagyon sokat buliztam.

– Egyik nyáron történt velem egy különleges eset, amit azóta sem tudok elfelejteni. A szabadtéri előadások bemutatójára próbálták a színészek az István, a királyt. Mi szórakozni indultunk bevált helyünkre, a SZOTE-klubba. Javában tartott már a buli, amikor megérkeztek a darab táncosai talpig harci díszben, jelmezben, úgy, ahogy elhagyták a színpadot. Nagyon meglepődtünk a jelenlétükön. Ők viszont egyáltalán nem jöttek zavarba. Elkezdték előadni darabbeli szerepeiket, ott a SZOTE-ban, diszkózenére. Egy csapásra nagyon jó hangulat kerekedett, iszonyúan jól szórakoztunk. Amikor véget ért a rögtönzött előadás és abbamaradt a mulatozás, óriási tapsviharban és ovációban tört ki a közönség. Nagyon jó este volt. Ez lett szegedi élményeim egyik legemlékezetesebbje.

Barna Krisztina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég… Tovább olvasom