Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Petrovics Kálmán: Szegedi Vadaspark

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
– Jó néhány kedves helyem van Szegeden, ezért nehéz a választás – töpreng Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged Vízisport SE igazgatója. Sorol jó néhányat, köztük a Maty-éri pályát, a Tiszát és vendéglátóhelyeket is. Végül mégis a Szegedi Vadasparkra esik a választása, mert természetszerető ember. Azt mondja: még ma is szívesen látogat ki, de amikor még gyermekei kisebbek voltak, szinte nem volt olyan hétvége, hogy a családi programok között ne szerepelt volna a vadaspark. Az vonzza, hogy kicsit visszamehet abba a közegbe, ahol felnőtt. A hegyek között, Nagymaroson rengeteget járt az erdőben, a természetben. Mint minden állatszerető embert kicsit zavarja, hogy az állatok el vannak zárva, de látszik, Szegeden megtesznek mindent azért, hogy természetes körülményeket biztosítsák a park lakói számára.

– Vannak állatversek, állatmesék, amelyek párhuzamot vonnak az emberek és az állatok egyes tulajdonságai között. Érdemes ezeknek a tanulságain elgondolkodni – mondja Petrovics Kálmán.

Az augusztus 17-én kezdődő szegedi 35. kajak-kenu világbajnokság kedvező alkalom lesz, hogy az igazgató propagálja kedvenc helyét.
– A nemzetközi színvonalú vadasparkot nyugodt szívvel ajánlom az idelátogató vendégeknek. Az előfutamok napjain és szombat délelőtt kellemes sétát lehet tenni, hogy aztán délután és vasárnap teljes erőbedobással lehessen szurkolni a magyaroknak, a szegedieknek – magyarázza az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találgatnak a deszki kórházról

Megszüntetné az aktív betegellátást az egészségügyi minisztérium felkérésére készült javaslatcsomag… Tovább olvasom