Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Pezsgőfürdő lesz a nudin

Fejlesztik a szeged-sziksósfürdői naturistastrandot és kempinget. Az üzemeltető cég ugyan tartaléklistára került az uniós pénzosztásnál, mégis elkezdi a harmincmillió forintos beruházást. Hamarosan elkészül a környezetbarát wellnessközpont.
Több tízmillió forintos beruházás kezdődik Magyarország egyik legrohamosabban fejlődő naturistaparadicsomában Szegeden. A sziksósfürdői „fkk" hazánk négy igazán felkapott naturistastrandja és kempingje közé tartozik, de ez az egyetlen, mely a nyitottságáról híres: ezért kedvelik a magyarok és a külföldiek.

Az üzemeltetőknek sokáig nem volt érdekük a fejlesztés, mert a mindenkori önkormányzat csak rövid távú szerződést kötött. A jelenlegi bérlő, a Natours Kft. csak úgy volt hajlandó fejleszteni, ha a város több évre biztosítja a területet. Sándor János cégtulajdonosnak sikerült szót érteni a hivatallal és még 2004-ben tizennyolc éves tartós bérletben egyeztek meg. Ennek eredményeként már tavaly látható nyomai voltak a megkezdett munkának: a faházakat és a vizesblokkot felújították és ideiglenes rendezvénysátrat állítottak fel. Bővült a vendégkör, a magyar, az osztrák, a holland és a német visszatérő családokon kívül már érkeztek Belgiumból, Angliából és Amerikából is Szegedre.

– Megígértük, hogy fejlesztünk, és ezt folytatjuk még akkor is, ha nem sikerült az uniótól egyelőre pályázaton pénzt nyerni – mondta Sándor János, aki egy évig várt a pályázat megjelenésére, majd a beadás után még egyet az elbírálásra. – A terveinket jónak minősítették, de forráshiány miatt tartaléklistán vagyunk. Nem várunk, június közepén nyitni szeretnénk és ekkorra el kell készülni a harmincmilliós beruházásnak – jelentette ki a tulajdonos, aki elmondta: az előre elgondoltaknak a kétharmadát valósítják meg. Mindenképpen elkészül a természetbarát, faszerkezetes, száznyolcvan négyzetméteres wellnesscentrum, ahol kétfajta szauna – normál és infra –, pezsgőfürdő, konditerem, játékszoba, internetsarok, közösségi helyiség és stúdió kap helyet. Már felújították a gépészetet: az áram- és a gázellátás modernebb lett, és dolgoznak az egészségügyi blokk akadálymentesítésén.

Megduplázták az öthektáros területen a sövénnyel elkerített lakókocsik és sátorhelyek számát, ami ezáltal hatvan társaságnak, családnak biztosít nyugodt körülményeket. Akik viszont a nyüzsgőbb életvitel hívei, azok is megtalálják a természet lágy ölén a néhány hetes élettér kialakítását, hiszen a kemping ezen részének kapacitását is növelték.

– A vízminőségről nemrégiben kaptuk meg az állásfoglalást: nagyon jónak minősítették, aminek örülünk, mert a továbbiakban is a megszokott magas színvonalon fogadhatjuk vendégeinket – fejezte ki örömét Sándor János, aki elárulta: a nagy tó közepére megálmodott romantikus tavi bár és napozóhely kialakítására ismét pályázni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes tanfolyam negyven éven felülieknek

– Persze azért nem leszek internetfüggő – legyintett nevetve Diószegi Piroska, és már… Tovább olvasom