Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Piac lett a Fő fasori üzletközpont

Egy 20 árusítóhelyből és 4 üzletből álló kereskedelmi egységet piaccá nyilvánítottak Szegeden, ilyen jogon pedig engedélyezték számára a vasárnapi nyitva tartást. A szegedi, Fő fasori történet eltér azoktól a Balaton környéki esetektől, amelyektől hangos a sajtó.
Országos vihar

Botrány volt egy balatonfenyvesi, jóval 1000 négyzetméter feletti alapterületű CBA-üzlet miatt, amikor piaccá nyilváníttatta magát. Kedden a nemzetgazdasági tárca törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a Somogy Megyei Kormányhivatalnál a piacként működő üzlet létesítésével kapcsolatban. Szerdán megszólalt a CBA Kereskedelmi Kft. is: azonnali hatállyal megválik franchise-partnerétől, ha kijátssza a törvényeket. Révfülöpön két Coop-üzlet, valamint egy vállalkozó kapta meg az engedélyt a piaccá váláshoz a közelmúltban. A révfülöpi jegyző szerint ők mindent jól csináltak, de a kormányhivatal felülbírálhatja az engedély kiadását.
– Június közepén 20 elárusítóhellyel és 4 üzlettel, köztük egy Reál élelmiszerüzlettel, nemzeti dohánybolttal, zöldségessel, vendéglátóegységgel nyitottuk meg a Fő fasori piacot. Az indulás még döcögős, mivel keressük az árusokat. A nyári hónapokban ingyen szeretnénk odaadni nekik az elárusítóhelyeket – nyilatkozta Kisznyér Péter, a piacot működtető Ka-Do 3000 Kft. cégvezetője.

Első lépésként a főépítész járult hozzá ahhoz, hogy indokolt állandó piacot nyitni az újszegedi városrészben, ahol eddig csak időszakos árusító helyek voltak. Majd a hatóságok – köztük az ÁNTSZ, a Nébih – tartottak helyszíni szemléket, és mindent rendben találtak a Fő fasor 102-ben. A nyitást komoly beruházás előzte meg: térkővel fedtek be egy 200 négyzetméteres területet, padokat raktak le, parkosítottak, kialakították a mellékhelyiséget. A működéshez piacfelügyelőt alkalmaznak. A helyszín ugyan nem hasonlítható egy hatalmas bevásárlóközponthoz, de a cég igyekszik kihasználni a 2800 négyzetméteres dupla telekben rejlő adottságokat.

Mivel az újszegedi "kereskedelmi komplexum" a jogerős főjegyzői határozattal piac lett, most már vasárnap is nyitva tarthat. Kisznyér Péter elmondta: noha a területen lévő Reál-üzlet kisebb volt, mint 200 négyzetméter, tehát elvben árusíthatott volna, nem győzték családtaggal a vasárnapi műszakot. Így viszont alkalmazottak állhatnak a pult mögé.

Egyelőre keresik a piacra az árusokat, a boltok már működnek – mondja Kisznyér Péter ügyvezető.
Egyelőre keresik a piacra az árusokat, a boltok már működnek – mondja Kisznyér Péter ügyvezető.

– Hosszú út vezetett idáig, nagyon komoly feltételeknek kellett megfelelni ahhoz, hogy piaccá nyilvánítsák a helyet. Minden adott ahhoz, hogy az üzletközpont augusztus végére "beálljon", és közösségi térré váljon. Már megkaptuk az első fogyasztóvédelmi ellenőrzést is: megnézték, rendelkezünk-e a vasárnapi nyitva tartáshoz szükséges határozattal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megzavarta egy férfi az Abigél bemutatóját

Egy rövidnadrágos, fekete pólós férfi váratlanul komótosan besétált a színpadra az Abigél pénteki szabadtéri világpremierjén a Dóm téren. Tovább olvasom