Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Pici pénzből a nagy nap

Szeged - Kisebb költségvetés, kevesebb vendég, visszafogott elegancia – ez a 2012-es esküvői trend. A dekorációhoz egyre többen használják a magyaros motívumokat, a lakodalmas zenét viszont sokan mellőzik.
– Az idei „trend" a visszafogott költségvetésű esküvő. Nem orchideával díszítik a helyszínt, és nem libamájas előételt választanak a párok. Mindenben inkább a visszafogott elegancia dominál – fogalmazott Pleskó-Almási Anita. A szegedi esküvőszervezőtől megtudtuk: egyre ritkább a 150–200 fős lakodalom, 80–100 vendégre kalibrálják a rendezvényt a szerelmesek.

Takarékos esküvő a divat. Fotó: Miklós Tamás
Takarékos esküvő a divat.
Fotó: Miklós Tamás

Sokan szerveznek tematikus esküvőt, amikor egy téma köré csoportosul a külcsín. Tavaly például pöttyös esküvőt bonyolított le a rendezvényszervező. Pöttyös volt a meghívó, a menyecskeruha, de még a vőlegény nyakkendője is. Idén augusztusra pedig egy fekete-fehér lakodalmat szerveznek. 2012-ben új divat, hogy a magyar népmesékből megismert motívum köszön vissza a meghívókon és a dekorációban. A menyasszonyi ruhát pedig kalocsai hímzéssel díszítik. A talpalávaló kiválasztásánál egyre kevesebben ragaszkodnak a lakodalmas muzsikához, inkább partizenét kérnek.

Esküvői kiállítás az IH-ban

Minden, ami esküvő: két szinten több mint hatvan kiállító mutatja be szolgáltatásait szombaton és vasárnap az IH Rendezvényközpontban szervezett VII. Menyegző Esküvői Kiállításon. A menyasszonyi ruhától a fotósig, a dekorostól az esküvői autóig mindent megszervezhetnek a házasodni vágyók.

– Míg hét évvel ezelőtt 10 ezer forintos fejenkénti árral kellett kalkulálni, ma 15–20 ezer forintot kell számolni egy vendégre, vagyis egy 100 fős lakodalom minimum másfél, kétmillió forintba kerül – tudtuk meg az esküvőszervezőtől, aki elmondta: érdekes tendencia, hogy a nászúton viszont nem spórolnak a friss házasok. Sokan töltik egzotikus helyeken vagy luxushajón a mézesheteket.

– Egyre igényesebbek a párok az esküvői fotókra is. Dívik a vintage stílus, vagyis a régmúlt korok nosztalgiája – hallottuk Buknicz Tímeától. A fényképész kollégája, Miklós Tamás pedig a nagy napról készült tíz–tizenöt perces kisfilmeket említette, valamint a vacsorák közben rendezett vetítést. Azokat a képeket ugyanis, amelyek a nap folyamán addig elkészültek, már falatozás közben megnézheti a násznép.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mózes Ervin a hivatali költségekről

A polgármesteri hivatal 3 milliárd forintos költségvetése – amelyből 80 százalék bérjellegű kiadás – része a városi büdzsének. Tovább olvasom