Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Pindroch Csaba megőrül

Szeged - Istenien szeretek bolondozni – mondja Pindroch Csaba égnek álló hajjal. Marica grófnőbeli szerepét, Kudelkát egyszerűen őrültnek nevezi. Beszélgettünk vele a „bivalyokról" és egy sanzonversenyről is.
Pindroch Csaba haja égnek áll, amikor találkozunk vele. Nem mi ijesztettünk rá a színészre, a frizura Kudelka megjelenéséhez tartozik. Bozsena grófnő inasa Eszenyi Enikő rendezésében magántanár, főkomornyik és nyelvmester.
– Igazából egy őrült. Legalábbis ahogy én játszom – értelmezi Marica grófnőbeli szerepét Csaba, akitől arról érdeklődünk: mit csinál egy nyelvmester. A színész kiölti a nyelvét, majd sejtelmesen ennyit mond: ki tudja...

Mi biztos nem, ahogy azt sem sejtettük, hogy bár alapvetően drámai szerepeket játszik, nevettetőként is remekül érzi magát.
– Imádok bolondozni, mókázni, harsánynak lenni, de persze igazinak.
Szeret továbbá a Bozsena grófnőt játszó Lehoczky Zsuzsával egy színpadon állni, akivel a Jön-e velem nagysád shimmy-t járni? című slágert dalolják.

Gyűjti a „bivalyokat"

Lehoczky Zsuzsára visszatérve közli: gyűjti a „bivalyokat". Dolgozott már Kállai Ferenccel, Psota Irénnel, Garas Dezsővel, Király Leventével, és a nemrég elhunyt Darvas Ivánnal. Nem csupán arra büszke, hogy játszott, inkább arra: beszélgethetett velük. Beszélgetni most is van alkalom. Több színházból jöttek össze a Marica grófnő szereplői, és Csaba szerint ez kivételes lehetőség az együttlétre, olyan, akár egy nagyszabású forgatás.

– Pontosabban négyen adjuk elő, hiszen engem itt nem hagynak egyedül énekelni. De van egy rész, ahol annyira táncolnak a többiek, hogy van egy szusszanásnyi, egy négysornyi szólóm. Silló István karmester szerint tisztán énekelek – mosolyog, és elmeséli: általános iskolában az énektanárnője megkérte: inkább tátogjon.

– Mindig majd megőrültem, hogy énekelhessek, de eredendő görcs van bennem amiatt, hogy nem tudok. Ezt egyszer Vámos tanár úr irtotta ki bennem a főiskolán egy sanzonverseny erejéig, ahol tisztán énekeltem, és nyertem. Itt, a Tisza-parton az ember elfelejti, hogy válságban van a színházi világ. Remélem, hogy ez lesz a jövő: négyezer embert szórakoztatni igényesen. Szóljon erről a színház!

A színész számára a mostani szegedi tartózkodás a Tisza bűvöletében telik. A hagyományos látványosságokat visszajáró vendégként kihagyta, helyette felfedezte például a Sárgát és a Lapost.

Egy vizsla szegődött Csaba mellé tavaly Szegeden, amikor a Városházi Estéken játszott. A színész felkutatta a kutya gazdáját, de az lemondott róla, mert az állat túl sokat csavargott. Az ebet a hangmérnök vette magához, de az állat új gazdája kertjéből is eltűnt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánossá váltak a felvételi ponthatárok

Csak a legjobbak jutottak be az államilag támogatott helyekre, a Szegedi Tudományegyetem nappali… Tovább olvasom