Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Pindroch Csabát elkényeztette a sors a Dóm téren

Szeged - Pindroch Csaba is színpadra lép az idei Szegedi Szabadtéri Játékok musicalbemutatójában. A Valahol Európában parádés szereposztással kerül színre.
A Valahol Európában produkcióért a nézők szinte ostromolták a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Augusztusban hat alkalommal láthatják a Dóm téri színpadon Béres Attila rendezésében az édes-bús történetet.

– Nem volt kérdés, hogy elvállalom a szerepet – mondja Pindroch Csaba, a darab egyik szereplője. – Olyan kellemes emlékeim vannak a nyári szabadtéri időszakról, hogy már önmagában ez az élmény elég volt ahhoz, hogy visszatérjek. A várost kifejezetten szeretem, szinte már azt mondhatom: hazajövök Szegedre.

Pindroch pár évvel ezelőtt nagy sikert aratott a Marica grófnőben. Azt mondja: ez és a közönség elképesztő szeretete is vonzza őt vissza a szabadtérire. A Valahol Európában Tanítójaként szeretne ismét izgalmasat, feltűnőt és egyben szerepazonosat alakítani.

– Ahogy anno az operett, most a musical is új műfaj lesz a pályám során, de azt gondolom, egy színésznek a rutin és az adott munkában való elmélyülés segít abban, hogy megállja a helyét a még idegen műfajokban is. Engem elkényeztetett a sors és a közönség a Marica alatt, nagyon várom az újabb Dóm téri élményt.

Pindroch Csaba a Dóm téri Marica grófnőben.
Pindroch Csaba a Dóm téri Marica grófnőben.

Az előadás parádés szereposztással kerül színre. Az ország legjobb színházaiból érkeznek a művészek augusztusban a Dóm térre. Pindroch Csaba olyan partnerekkel lép színpadra, mint az Örkény Színház igazgatója, népszerű színművészünk, Mácsai Pál, a Nemzeti Színház direktora, a sikeres rendező és színművész, Alföldi Róbert, a Nemzetiből a Dóm téren tavaly már nagy sikert arató Tompos Kátya és Szarvas József, akit sokan az Üvegtigris-filmekből ismerhetnek, a Vígszínházból Szőcs Artúr, a Budapesti Operettszínházból Kerényi Miklós Máté, a Katona József Színházból pedig Keresztes Tamás.

A többi szuperprodukció is páratlan szereposztással kerül színre. A szegediszabadteri.hu oldal folyamatosan frissülő információkkal szolgál az előadásokkal kapcsolatban. A jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő pontokon.

Közös értékeink: ingyenes tárlatvezetések

Érdemes ellátogatni a mai nap során a REÖK-be, hiszen ingyenes tárlatvezetésekkel várják délelőtt 10 és 11 órától a látogatókat a szegedi képzőművészet 100 évét bemutató Közös értékeink kiállításon. A tárlat olyan népszerű a szegediek körében, hogy a szervezők úgy döntöttek: meghosszabbítják, így március 15-e helyett április 3-áig látható az anyag.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tudományos Kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díjának kitüntetettje: Vígh László biokémikus

Tovább olvasom