Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Pingpongozó Csavaros fiúk

Szeged - Hét hátrányos helyzetű – 4 kerekes székes, 2 siketnéma és 1 szellemileg sérült – fiatal játszik komoly pingpongcsatákat minden kedden 8 egészséges társával a Budapesti körúti asztalitenisz sportklubban.
A közös sportolást egy uniós pályázat tette lehetővé, amit elnyert a Papp Szabolcs és Szabó Brigitta által verbuvált lelkes kis csapat. A pénzből fedezik a terembérletet, vásároltak új ütőket és két asztalt.

– Csak egyetlen íratlan szabály van – mondja a kerekesszékbe kényszerült Farkas László. – Szervánál ne csavarodjon kifelé a labda, mert azt nem tudom elérni – magyarázta a 36 éves fiatalember. Más egyébben nem kérnek kivételezést – a lecsapásokat és a rövidítéseket is megpróbálják elérni kerekes székükből.

Farkas László kerekes székéből is profin üti vissza a pingponglabdát. Fotó: Frank Yvette
Farkas László kerekes székéből is profin üti vissza a pingponglabdát.
Fotó: Frank Yvette

A 15 tagú lelkes csapat már több országos versenyen túl van, és gőzerővel készülnek a június 18-án Szegeden rendezett programzáró rendezvényükre. A versenyre az ország más településeiről is hívnak hátrányos helyzetű pingpongosokat. Az eseményen koncertet ad A Nemadomfel együttes, amelyben a szólisták kivétel nélkül értelmileg és látásban akadályozott előadók.

A Csavaros fiúkat – így nevezi magát a társaság – Szabó Brigitta szerint nem volt különösebben nehéz megtanítani a sportág fortélyaira: a siketnéma fiataloknak jelbeszéddel magyarázták el a pingpong főbb szabályait. Az edzés meglehetősen hatásosnak bizonyult: László kerekes székéből adott vissza olyan tekert labdákat, amiket esélyünk sem volt visszaütni.

Olvasóink írták

  • 1. bessy 2011. május 14. 08:51
    „Hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hász Róbertet választották a Tiszatáj új főszerkesztőjének

Szeged - Hász Róbert írót választotta meg a Tiszatáj Alapítvány kuratóriuma a szegedi irodalmi… Tovább olvasom