Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Pintér: az elítéltek járuljanak hozzá költségeikhez

Szeged - A Szegedi Fegyház és Börtön fennállásának 125. évfordulója alkalmából a Csillag börtönben tartották a büntetés-végrehajtási szervezet központi állománygyűlését. A ceremónián az intézet kitüntető zászlót kapott Pintér Sándor belügyminisztertől.

– Akik a büntetés-végrehajtási szervezet mellett kötelezték el magukat, az egyik legnehezebb szolgálatot választották. Fáradozásuk középpontjába a bűnt elkövető ember áll, akit olyan élethelyzetbe kell hozni büntetésének végére, hogy akarjon és képes legyen visszailleszkedni a társadalomba – mondta ma délelőtt Pintér Sándor belügyminiszter a Szegedi Fegyház és Börtönben, ahol az intézmény fennállásának 125. évfordulóját, és a Büntetés-végrehajtási Szervezet ünnepségét tartották.

Pintér Sándor elmondta: a kormány célul tűzte ki, hogy helyreállítja Magyarországon a rendet. – Olyan élhető országot akarunk teremteni, amelyben nincsenek törvények felett állók – magyarázta. A miniszter szerint ehhez a törekvéshez illeszkednek a már hatályba lépett jogszabály módosítások: a Büntető törvénykönyv szigorítása és a szabálysértési eljárás kiterjesztése. – Kiemelten fontos, hogy a fogvatartottak tevékenyen töltsék idejüket az intézetekben. Mivel a börtönrendszer fenntartás a világon mindenhol költséges, elvárjuk, hogy az elítéltek járuljanak hozzá tartási költségeikhez – jelentette ki Pintér Sándor. A kormány elképzelése szerint a jövőben több munkát szánnak majd az elítélteknek, akik különböző, más állami vállalatok és szerveztek ellátásában is szerepet kapnak majd egyenruhákat és különböző ruházati cikkeket állítanak majd elő a fogvatartottak.

Kitüntették a Csillagot. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A belügyminiszter külön köszöntötte a 125 éves szegedi börtön dolgozóit. – A Csillag a magyar büntetés-végrehajtás rendszerének egyik legpatinásabb, legjelentősebb intézete – jelentette ki a belügyminiszter, majd Büntetés-végrehajtásért kitüntető zászlót adományozott a fegyház és börtönnek.

Az ünnepség után Pintér Sándor, Kökényesi Antal és Kiszely Pál szegedi börtönparancsnok megkoszorúzta a Csillag börtön története során szolgálatteljesítés közben hősi halált halt 6 dolgozó emlékfalát.

Arany emlékplakett

Az ünnepségen eredményes szakmai munkája elismeréséül a Büntetés-végrehajtási szolgálatért emlékplakett arany fokozatát vehette át a belügyminisztertől Kiszely Pál, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, Pallo József BVOP jogi főosztályvezető, Simon Attila ezredes, a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Tóth Tamás ezredes, a tököli intézet igazgatója, Ótott Annamária ezredes és Bogotyán Róbert alezredes.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. deszkás 2010. szeptember 08. 09:35
  „VARADIPAL! 1. Ezután is mint eddig:hamarabb fog primőrhöz hozzájutni mint te. 2.hogy mit szeretnél az egy kissé naiv dolog. 3.nem kell börtönviseltnek lenni hogy ezeket tudd. 4.ez az igazságügyi miniszter dolga nem Pintéré ha érted a kettősséget..5. nem árt olvasni.”
 • 24. tarkan 2010. szeptember 08. 08:46
  „Egyetértek::))”
 • 23. varadipal 2010. szeptember 08. 08:02
  „Deszkás! 09.07.21:40 Valóban csak kívülről láttam börtönt. Pintér oldja meg a rendfenntartást a kényszermunkahelyeken is. Az is az ő dolga.Én békében és jólétben szeretnék élni. Ez meg az én dolgom.A tisztességes emberek által befizetett adóból ne a bűnözők jólétét biztosítsák, ez meg a kormány dolga.
  Ha Te már belülről is láttál börtönt, az meg legyen a Te dolgod, ha már kint vagy.”
 • 22. Sportplusz 2010. szeptember 07. 22:33
  „pintér azonnal vonja vissza ezt a javaslatát .. ..hiszen a mai napon kaptak el 5 rendőrt korrupcio miatt .. ..magyarán loptak a sitten meg dolgozni kell a testvéreinek .. szolgálunk ..és verünk és csalunk ez a mai rendőrség .. csak zaklatni a polgárokat sarcolni .. drága pintyér bácsi.. gondold át mit javasolsz .. a rendör utál dolgozni !!”
 • 21. deszkás 2010. szeptember 07. 21:40
  „VARADIPAL! "Pintér első értelmes, és megvalósitható nyilatkozata." Te maximum kivülről láttál börtönt,de Sambá se tudta mit beszél. 3 rab nagyobb balhét tud csinálni mint a duce összes hive. Ne legyen rá példa.”
 • 20. jozko 2010. szeptember 07. 20:53
  „A kényszermunka tényleg megalázó!
  Viszont a körülmények alakulhatnak úgy is, hogy még a leglustább fegyenc is megváltásnak érzi és önként vállalja még a legnehezebb munkát is!
  Választási lehetőséget kell biztosítani!
  Nem olyan fantáziátlanok a BV dolgozók, hogy ne tudnák ezt megoldani-ha a munkavégzés lehetőségei és a törvényi háttér biztosított!”
 • 19. web 2010. szeptember 07. 20:02
  „5. hozzászólás nemecsekerno_007 2010.09.07. 14:47 -Esetleg ha részletesebben kifejtenéd a mondani valódat, ez így nem mond semmit.”
 • 18. történész 2010. szeptember 07. 19:14
  „Varják a miniszter úrak ruháit..had szokják, hiszen mostantól minden kormányzás végét le-el számolások fognak követni ..na nem a lopásokért, csalásokért, hanem mert másfajta rózsa fajhoz tartozott.”
 • 17. deszkás 2010. szeptember 07. 19:02
  „Megen lefagyott.”
 • 16. deszkás 2010. szeptember 07. 18:31
  „Sanyibácsi! És a lyányod mit mond az eredetiségvizsgálatról?? ( ECLIPS) Ja, ott nem kell dolgozni.”
 • 15. Lacas 2010. szeptember 07. 18:18
  „Pintér megint a Jobbik programjáról beszél.Pontosabban onnét lopkodnak jól hangzó pontokat.”
 • 14. windsor 2010. szeptember 07. 16:55
  „A kormány elképzelése szerint a jövőben több munkát szánnak majd az elítélteknek, akik különböző, más állami vállalatok és szerveztek ellátásában is szerepet kapnak majd egyenruhákat és különböző ruházati cikkeket állítanak majd elő a fogvatartottak.
  Ez a mondat csak nekem gázos?”
 • 13. dodó 2010. szeptember 07. 16:31
  „Sintérsándor is akár a főnöke Likudviktor szorgalmasan lopkodja a Jobbik ötleteit, majd sajátjaként előadva a haza megmentőjeként lép fel.”
 • 12. frakk 2010. szeptember 07. 15:50
  „No igen , ez a vasúti talpfa kérdés nem semmi. Tudja valaki mennyit fizet ki a MÁV egyetlen talpfa cserére? Óriási lehetőség, kiküldeni őket vasutat építeni, autópályát építeni. Valakik nagyon nem akarják ezt hogy ezek dolgozzanak, mert így zsíros baráti KFT-kbe megy a pénz”
 • 11. varadipal 2010. szeptember 07. 15:40
  „Pintér első értelmes, és megvalósítható nyilatkozata. Nem kell mindenkinek varrodában dolgozni. Régen vertek kötelet, varrtak bőrlabdát, nota bene követ is törtek. Kő most is kell, ismerek is egy hapsit, akinek bányája van, kell a munkaerő oda is. Utat is lehet alapozni, meg a vasúti talpfák alá is lehet krampácsolni olyan helyen, ahonnan felesleges megszökni, mert nincs hová.Amelyik rab tud mozogni, az keresse meg az eltartási költségét!
  Hamar összejön a költségvetési hiány is, meg kevesebb lesz büncselekmény is, ha a büntetést nem a welnessben
  kell letölteni.”
 • 10. bélás 2010. szeptember 07. 15:19
  „jó.
  engedjük őket szabadon és keressenek munkát :DDD
  idióta. nem kell ekkora demokrácia és máris kevesebb szájat kell etetni. szemet szemért elven”
 • 9. banew 2010. szeptember 07. 15:13
  „Egyszer valahol olvastam, hogy az omucman bácsi azt mondta, nem lehet erőszakkal dolgoztatni a rabokat, mert az kényszermunka, és olyan már nincs. Alkotmányellenes. Persze lopni, öldösni, azt nem. Az megélhetési bűnözés. Nem tom, hol találnám magam, de sejtem, ha nincs lóvém, és bemennék egyik multihoz, összeszedném ami kell, és távoznék, már ha hagynának.”
 • 8. KolompárRómeó 2010. szeptember 07. 15:11
  „5. hozzászólás nemecsekerno_007 2010.09.07. 14:47

  Ezt ugye nem pont így értetted?
  A nyugdíjasok már hozzájárultak, az egyetemisták hozzá fognak járulni, a rokinyugdíjasok nem egyértelműek, ugyanígy az eü-ellátást igénybe vevők sem (van tb, nincs tb). A távhőt meg "csak" ki kell fizetni és kész :)”
 • 7. Sportplusz 2010. szeptember 07. 15:09
  „gyurcsány .. botka.. ujhelyi nem birja a fizikai munkát .. hogy gondolja a kormány ..!!??”
 • 6. gróf 2010. szeptember 07. 14:50
  „Ez a kormány tud valamit ha az 1 millió munkahely teremtés után még az elítélteknek is ad munkát...örülök ha sokan elhiszik, a remény hal meg utoljára!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönre ítélték az egykori autópálya-rendőrt

Szeged - Jogerősen egy év tíz hónap, öt esztendőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta… Tovább olvasom