Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Pintér: Új kihívás a migránsok korlátozott beengedése Ausztriába

Röszke Autópálya-határátkelőhelyen találkozott Pintér Sándor magyar, és Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter.
z illegális migráció a következő időszak nagy problémája marad – mondta Pintér Sándor a röszkei autópálya-határátkelőnél. A magyar belügyminiszter itt találkozott Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszterrel , hogy a migrációval kapcsolatban megbeszéljék a közös teendőket.
Fotók: Karnok Csaba
Fotók: Karnok Csaba

– Fel kell készülnünk arra, hogy határainkat hogyan tudjuk megvédeni az osztrák korlátozott beengedés után – mondta Pintér. Ismeretes: mától a továbbutazókkal együtt naponta legfeljebb 3 ezer 200 migráns léphet be Ausztriába, és a déli határnál maximum 80 menedékkérelmet lehet majd benyújtani. Amennyiben ezeket a meghatározott számokat átlépik, az osztrák hatóságok átmenetileg leállítják a menedékkérők beengedését. A jövőben többek között újra lesznek közös magyar-szerb rendőri járőrözések a két ország közös határszakaszán.

Nebojsa Stefanovic közölte, együttműködnek az érkező migránsok szűrésében is annak érdekében, hogy kik léphetnek be Európába, és kik a gazdasági bevándorlók, illetve kik lehetnek terrorcselekmények esetleges elkövetői.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önök mit esznek szívesebben, csirke- vagy a sertéshúst? Szavazzanak!

Kedves Olvasóink, Önök mit esznek szívesebben, csirke- vagy a sertéshúst? Kérjük, szavazzanak! Tovább olvasom