Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Piri utoljára indul Algyőn

Sorozatunkban a Szeged környéki településeken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Algyőn.
Algyő életében ez lesz a harmadik önkormányzati választás. A település 1997-ben vált le Szegedről, azóta önálló község. A közel ötezer lakosú faluban ősszel ketten indulnak a polgármesteri posztért.

Piri József az önállóság kezdetétől irányítja Algyőt, és azt mondja, ez lesz az utolsó választás, amiben még megméretteti magát. Tizenhat éve vesz részt a helyi közéletben – ahogy ő fogalmaz –, már megtanulta szakmaként tisztelni és szeretni a politikát. – Voltak szép és nehéz pillanatok, de összességében nagyon büszke vagyok mindarra, amit a településen véghez vittünk – mondja a polgármester. – Megszépült a faluház, Algyő teljes egészében csatornázott, egyre többen költöznek a városból ide, és ennek következtében egyre többen építkeznek – magyarázza. A polgármester a közeljövőben tervezi a termálvizes fűtésű fürdő átadását, mely alkalmas lesz iskolai úszásoktatásra is. – Látom az embereken, hogy bíznak bennem. Nem vagyok öntelt, de remélem, hogy a választópolgárok jól döntenek október elsején – mondja az esélyeiről.

Piri József függetlenként, az MSZP támogatásával indul, kihívója a szintén független Gonda János, akit a Fidesz, MDF, KDNP támogat. A megyei képviselő szerint a település vezetésére ráfér a frissítés. – 1990 óta alig változott a helyi testület összetétele, most már új szemléletre van szükség, ahol a lakosság véleménye is jobban érvényesül. Az új lendület jót tett például Kisteleknek és Mórahalomnak is – mondja Gonda János.

Szerinte az elmúlt években született döntések mind rövid távúak, pedig fontos lenne hosszabb időre is tervezni. – Úgy érzem, elengedhetetlen egy óvoda, az új iskola, valamint a Prímagáz és a Déli utat összekötő elkerülő út megépítése – sorolja a képviselő. A településen sokan megkeresték és biztatták a helyi ügyvédet, hogy induljon a választásokon, ezért reméli, hogy több szavazatot kap, mint Piri József.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontanak: eltűnt a Heavytex

Kereskedelmi központot építenek majd Újszegeden, a kenderfonó és szövőipari vállalat helyén. A több… Tovább olvasom