Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Pitti Katalin lett Kübekháza, az operettfalu nagykövete

Kübekháza - Nagykövet lett Pitti Katalin: népszerűsíti az operettfalut. A világhírű operaénekes az erről szóló megbízást tegnap vette át Kübekházán, ahol már a díszleteket készítették a holnapi gálára.
A kübekházi operettfalu nagykövete lett Pitti Katalin. A Déryné- és Liszt-díjas operaénekesnek Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke és Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere tegnap adta át a megbízói levelet.

– Az operettgála népszerűsítése lesz a fő feladatom nagykövetként. Példaértékű a kübekiek lelkesedése és szorgalma, ahogy ezt a rendezvényt minden évben ilyen magas színvonalon megszervezik – magyarázta Pitti Katalin.

Magyar Anna, Pitti Katalin és Molnár Róbert bejárta az operettfalu helyszínét. Tegnap már a díszletek építésére helyezték a hangsúlyt. Fotó: Schmidt Andrea
Magyar Anna, Pitti Katalin és Molnár Róbert bejárta az operettfalu helyszínét. Tegnap már a díszletek építésére helyezték a hangsúlyt. Fotó: Schmidt Andrea

Kübekházán már áll a színpad, tegnap tették ki az asztalokat és a padokat a főtérre. A díszletek építésénél tart a készülődés, körülbelül 30 ezer szál virágot használnak majd a dekoráláshoz.

– Szinte az összes lakó kiveszi részét a munkából, ezért mindenki a magáénak érzi a rendezvényt – sorolta Molnár Róbert. Például az asszonyok pogácsát sütöttek, és kitűzőket készítettek a vendégeknek.

Omnibusz és kisvonat

A tizedik operettfesztivál holnap 20 órakor kezdődik, de már délután négy órakor lezárják a rendezvény helyszíne felé vezető utakat. Az engedéllyel nem rendelkező vendégek a sportpályán parkolhatnak. Innen kisvonat és omnibusz szállítja a faluba az ingyenes rendezvényre érkezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi: íme az SZTE ponthatárai

Szeged - Csütörtök este 20 órakor minden kiderült: az összes szakon meghúzták a ponthatárokat - amik… Tovább olvasom