Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Pizzásdobozok és csomagolási hulladék miatt panaszkodnak: a pizzériát okolják a szemétért a Horváth Mihály utcai lakók

Szeged - Lapunknak jelezték a Horváth Mihály utcában élők, hogy a Margaréta Pizzéria fél éve nem szállítja el a szemetét a társasház udvaráról. Az étterem szerint ez nem igaz, azt állítják, a hulladékot rendszeresen elvitetik.
– Fél éve tárol hatalmas mennyiségű szemetet a közös udvarunkon a Margaréta Pizzéria – jelezte lapunknak Pálhegyi Zoltán, a Horváth Mihály utca 7. alatti társasház egyik lakója. – Halomban hevernek a szelídgesztenyefa alatt a pizzásdobozok és a különböző csomagolóanyagok. Fél éve költöztem a házba, a helyzet azóta változatlan, hiába szabálytalan így tárolni a szemetet. Felháborítónak tartom, hogy trehányságból a mi lakókörnyezetünkbe hordja egy étterem a szemetét, és nem tesz lépéseket a helyzet megoldására – magyarázta Pálhegyi Zoltán.
Pálhegyi Zoltán fél éve lakik a társasházban - állítása szerint azóta gyűlik a szemét az udvaron. Fotók: Karnok Csaba
Pálhegyi Zoltán fél éve lakik a társasházban - állítása szerint azóta gyűlik a szemét az udvaron.
Fotó: Karnok Csaba
A lakóközösség képviselője szkeptikus: nem bízik benne, hogy javulhat a helyzet.

– Személyesen még nem, hivatalos úton azonban már többször is segítséget kértünk a lakókkal az IKV-tól. A házkezelő e-mailben vette fel a kapcsolatot a pizzériával. Elküldték a fotót a szemétről, de érdemi válasz nem érkezett a megkeresésre – nyilatkozott lapunknak Domonkos Attila, a társasház lakóközösségi képviselője. – Nem igényelne hatalmas munkát a hulladék rendezése, egy körben el lehetne szállítani egy utánfutós kocsival mindet. Nyáron bűzlik a szemétkupac, télen pedig beköltöznek a patkányok és egerek a dobozok közé. A pizzéria nem törődik azzal, hogy itt többen élünk, és szemétlerakónak használja az udvart. Egyértelműen az étterem szemete mind, hiszen a pizzás- és ételtároló dobozok kizárólag tőlük származhatnak ekkora mennyiségben. Sajnos nem bízom benne, hogy záros határidőn belül változna a helyzet – mondta Domonkos Attila.
Kizárólag a pizzéria szemete gyűlik a gesztenyefa alatt - mutatja Domonkos Attila lakóközösségi képviselő. Fotók: Karnok Csaba
Kizárólag a pizzéria szemete gyűlik a gesztenyefa alatt - mutatja Domonkos Attila lakóközösségi képviselő. Fotó: Karnok Csaba
– Jelenleg felújítási munka zajlik az udvaron, és a fal mellett szépen összekötegelt papírhulladékot a munkások betették a gesztenyefa alá. Emiatt a zsinegek szétszakadtak, és a szétesett szemét összekötését kezdhetjük elölről – reagált megkeresésünkre Pörnye Zsuzsanna, a Margaréta Pizzéria üzletvezetője. – Nem igaz, hogy fél éve az udvaron tároljuk a hulladékot. Havonta szállíttatom el onnan. Ha fél éve gyűlne a szemét az udvaron, jóval több lenne, mint ez a kupac. A lakók egyfolytában jelentik, hogy szemetelünk, pedig a mostani adag is el lesz szállíttatva, úgy, ahogy minden hónapban szoktuk – közölte Pörnye Zsuzsanna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyeljünk az értékeinkre!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel együtt készül mindenszentekre és halottak… Tovább olvasom