Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Plakátháború a megyeszélen

Titokzatos plakátragasztási, átragasztási, leszedési ügynek eredtünk nyomába Pusztamérgesen és Öttömösön. A Fidesz az SZDSZ-es aktivistákat hibáztatja, és filmfelvétellel bizonyít, az SZDSZ tanúkkal megerősített ellentámadásba megy át.
A szemtanú mutatja, hogyan ragasztották át a plakátot Öttömösön Fotó: Schmidt Andrea
Plakátháború bontakozott ki tegnap Csongrád megye nyugati peremén. Először Pusztamérgesen mérgesedett el a kampány: valakik leragasztották Balogh László Fidesz–KDNP-s jelölt arcképét, aki ezért a helyi választási bizottsághoz fordul. Ezt telefonon közölte szerkesztőségünkkel. Elmondta: a helyi aktivisták jelezték, Sándor Klára MSZP–SZDSZ-es jelölt arca látható a „Munka, Otthon, Család" jelszavak alatt. Erről bizonyítéka is van.

Pusztamérgesen egy villanykarón tegnap délután is ott találtuk Balogh László plakátját, amely körbe volt ragasztva Sándor Klára reklámanyagaival.
A szemközti házban lakók – a nevüket nem árulták el – azt mesélték: szerdán tették ki a fideszes jelölt plakátját, tegnap pedig az SZDSZ-esek jöttek, és arra ráragasztották a sajátjukat.

De nincs ide ragasztva Sándor arcképe – vetettük föl. – Sokan járnak erre, biztos letépte valaki – válaszolta sejtelmes mosollyal az utcában lakó hölgy.

A közelben, a Szent István és a Petőfi utca sarkán van egy másik oszlop, amely a Fidesz bizonyítékaként szerepel. A tövében, a földön, megtaláltuk Sándor Klára arcképét. Apró nyomokban megmaradt az oszlopon a fideszes plakát is.

Telefonáltunk Sándor Klárának, aki elismerte: aktivistái valóban leragasztottak félig leszakadt Balogh László-plakátokat – az ő határozott kérése ellenére. Amikor ezt megtudta, azonnal intézkedett, hogy a plakátokat szedjék le. Az SZDSZ plakátolói tehát kicsivel később el is távolították ezeket – állítja a liberális jelölt.

Ezután fordulat következett. Sándor Klára ugyanis bejelentette: Öttömösön furcsa esetnek akadt két szemtanúja. Két helybeli férfi látta, hogy a mórahalmi önkormányzat mikrobusza megállt a falu közepén. Abból kiszálltak, fölragasztották Balogh László reklámanyagára a Sándor Kláráét, lefényképezték, aztán leszedték és a kukába dobták.
Irány Öttömös. A kocsmában találkozunk a Sándor Klára által megadott szemtanúval, aki névtelenséget kérve beszél, aztán elvisz minket „a Janihoz", aki szintén látta az esetet. – Na Jani, meséld az igazat, csak az igazat! – szólítja fel, és Jani meséli is, hogy megállt egy kisbusz, ami...

Kié is volt? Mórahalmi polgármesteri hivatal? – tétovázik. Azután megmutatják a helyszínt. A tanú háza előtt valóban ott áll egy villanykaró, azon pedig Baloghot hirdető sárga szalagok. Állítólag erre ragasztották a Sándor Klára arcképet, amelyet lefotóztak a mórahalmi önkormányzat emberei. A végén az SZDSZ-plakátokat leszedték, kidobták – meséli az öttömösi férfi. A tanú ki is szedi a kedvünkért a kidobott plakátokat a szemetesből.

Duka Félix, a Móranet Kht. vezetője elismeri: járt a kisbuszuk Pusztamérgesen, Öttömösön is, de itt nem állt meg. Duka a mórahalmi televízióval készített felvételeket Pusztamérgesen, dokumentálták, hogy leragasztották a plakátokat. Találkoztak is út közben az SZDSZ-es kampánycsapattal. Öttömösön viszont meg sem álltak.

A szegedi jegyző arról tájékoztatta lapunkat: tegnap délutánig semmilyen beadvány nem érkezett a választási irodához a plakátügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen álljuk a rongálás számláit

Az utazási társaságok Szegeden és környékén évente több tízmillió forintot költenek arra, hogy a… Tovább olvasom