Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Pláza-játék az esküvő

Játékesküvőn és kis szerencsével akár próbanászúton is részt vehetnek a vállalkozó kedvű szerelmesek az idei Valentin-napon. Az igen kimondása ugyan még nem kötelezi őket semmire, azonban mindenképpen emlékezetessé tehetik vele az idei szerelmesek napját.
Fodor Emese és Rucz Tibor jövőre hivatalosan is összeházasodik. Fotó: Schmidt Andrea
„Fogadjuk, hogy részt veszünk a Valentin-napi őrület sorsolásán, hogy összeházasodjunk, és nyerjünk egy nászutat a velencei karneválra." Ezt a rózsaszín papírra nyomtatott esküt írhatják alá a szerelmes párok hétfő óta az ország plázáiban, így Szegeden is. Természetesen nem igazi esküvőre készülnek azok, akik részt vesznek a játékban, csupán egy össznépi, romantikus őrületre. Valentin-napon ugyanis a budapesti Duna Plazában a Danubius Rádió egyik műsorvezetője, Rákóczi Ferenc közreműködésével minden jelenlévő pár hűséget esküdhet egymásnak, melyet élőben hallhat az egész ország. Aki nem tud részt venni a ceremónián, az is nyerhet „nászutat", a három velencei kirándulás egyikét.

Szegeden már az első napokban több tucat pár jelentkezett a játékesküvőre. A házaspárok, friss szerelmesek és éppen az igazi lagzijukra készülők mellett olyan is akadt, aki nem magát, hanem szüleit nevezte be az akcióra. – Mivel nekem nincs párom, anyukáméknak töltöttem ki a szelvényt – mondta Kocsis Tamás. – Rájuk férne már egy jó kis utazás, biztos örülnének, ha megnyernék.

A legtöbben már csak a romantikus játék és a kitöltött fogadalom miatt is úgy érezték, nem hagyják ki ezt a lehetőséget. – Úgyis el akarsz venni, nem? – kérdezte mosolyogva párját Fodor Emese, miközben aláírták a fogadalmat. Tibor persze bőszen bólogatott, de nem csak udvariasságból. – Jövőre tervezzük az esküvőt, idén már sajnos nem tudjuk rá összegyűjteni a pénzt – mondta. A fiatal pár valószínűleg elutazik Pestre a ceremóniára, így tarthatnak egy „főpróbát". Ha pedig a velencei utat is megnyernék, teljes lenne a boldogságuk, hiszen igaziból is ezt a várost nézték ki nászútjuk színhelyéül.

Persze van olyan is, akit – szerelem ide vagy oda – hidegen hagy a Valentin-nap. – Csak azért neveztünk be, mert szeretnénk nyerni – mondta Gerebecz Tímea és Korom Lajos. A fiatal pár úgy fogalmazott: számukra február 14-e is ugyanolyan nap, mint a többi, nem tartják fontosnak, hogy ilyenkor romantikázzanak. – Na jó, azért egy velencei út sokat dobna rajta – tették hozzá nevetve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Domusból nem lesz Tesco

Információink szerint nem tervezi kibérelni sem a szegedi, sem a szentesi Domus Áruházat a… Tovább olvasom