Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Podolcsák repült, repül és ezután is repülni fog

Harcsás Zoltán vezeti a szegedi repülőteret, Podolcsák Andrást huszonnégy év után leváltották. Az okokról sem ő, sem Bene István, az SZKT repülőtér-üzemeltető üzletágának igazgatója nem nyilatkozott. Podolcsák András érdeklődésünkre annyit mondott, hogy a szegedi repüléstől nem távolodik el, ezentúl is szakmájából, a repülésből él.
Podolcsák András
Podolcsák András helyett Harcsás Zoltán vezeti a szegedi repülőteret május vége óta. Podolcsák 1982-ben „minden idők legfiatalabb reptérparancsnokaként" kezdett el dolgozni Szegeden. Amikor az év elején a Szegedi Közlekedési Társaság átvette a légikikötő üzemeltetését a Szegedi Repülő Egyesülettől, minden alkalmazottat – így Podolcsákot is, aki azt mondta, hogy őt a polgármester kérte fel – három hónap próbaidővel vettek fel. Másfél hónap elteltével úgy döntöttek az SZKT-nál, hogy nem hosszabbítják meg Podolcsák munkaszerződését. Az okokról sem Podolcsák András, sem Bene István, az SZKT repülőtér-üzemeltető üzletágának vezetője nem kívánt nyilatkozni.

Bene annyit elmondott: Harcsás gyakorló pilóta, akinek munkájával és képzettségével elégedettek. Mivel az SZKT-nál minden alkalmazottat próbaidővel vesznek fel, így egyelőre az új reptérvezető kinevezése is három hónapra szól. Harcsás szerződését azonban az SZKT valószínűleg meghosszabbítja majd. Bene legalábbis úgy nyilatkozott: az új vezető az eddigi munkája alapján biztosan beválik. Hozzátette: a vezetőváltás a repülőtér-fejlesztést nem érinti.

Podolcsák András érdeklődésünkre annyit mondott, hogy a szegedi repüléstől nem távolodik el, ezentúl is szakmájából, a repülésből él. Az elbocsátott repülőtér-vezetőnek egyébként nem a szegedi repülőtér volt az egyetlen munkahelye, egy légitársaságnál közforgalmi pilóta és a nemzetközi légi forgalomban dolgozik. Ez az állása továbbra is megmarad. Hangsúlyozta: leváltásától függetlenül hisz a szegedi repülőtér jövőjében. „Azonban a folyamatban lévő fejlesztések szakszerűségével és korábban a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert professzor által elnökölt, minden helyi és több országosan elismert repülőszakembert is kinevelő repülőegyesület kiszorításán és tönkretételén buzgólkodó törekvésekkel kapcsolatosan erős fenntartásaim vannak" – mondta a távozó reptérvezető.

A szegedi légikikötő frissen kinevezett vezetőjét tegnap nem tudtuk elérni, mert külföldön tartózkodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázért lehet behajtani a temetőbe

Százötven forint helyett hatszáz forintot kell fizetnie annak, aki autóval szeretne behajtani a… Tovább olvasom