Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Pókemberek a Hattyas soron

Szeged - Pókember-stílusban megyünk? – tanakodott kedden Borbély Zsolt, Búrány Adrián és Szabó András az SZTE Hattyas sori sportközpontjának új mászófala előtt.
Az egyetemisták először jártak a nemrégiben átadott gyakorlófalon, amelyet – mint Szabó Józseftől, a sportközpont vezetőjétől megtudtuk – az SZTE önerőből, összesen 6 millió forintból, a hallgatói önkormányzat hozzájárulásával hozott létre.

A falat kezdők és profik egyaránt használhatják. Előbbieket tegnap a fent említett három fiatalember képviselte – néhány perces elméleti felkészítés után máris hevederbe pattantak, s keresték a fogást a színes faldarabokon. – Először másztam, de tetszett, lehet, hogy a következő félévben felveszem ezt a kurzust – mondta Búrány Adrián.

Birtokba vették a hallgatók az új mászófalat. Fotó: Karnok Csaba
Birtokba vették a hallgatók az új mászófalat.
Fotó: Karnok Csaba

– A mászás természetes emberi mozgás, így ezen a falon is könnyen lehet boldogulni. Olyan, mintha létrára mászna az ember – fogalmazott Fintor Csaba szakoktató, hozzátéve: „ez a fal steril és biztonságos, mint az alkoholmentes sör".

Folyamatosan jó tanácsokkal látta el a hallgatókat: „kapkodni nem éri meg", „mindig stabilan állj a lábadon, keresd a nagy fogást", „hasalj rá a falra". S hallhatták tőle a falmászás alapvetését is, amely egyébként már az általános emberi igazságok felé mutat: mindig a marok fárad el leggyorsabban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volga-mánia: amikor eljön a fekete autó...

Szeged - A szocializmus virágkorában pártelnökök integettek a Volgákból, Csajkákból, a rendszer kiszolgálói és kiváltságos magánemberek feszítettek bennük. Tovább olvasom