Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek Szeged környékén

Az önkormányzati választásokon a Szeged környéki településeken – a városokat nem számolva – 63 jelölt indul a polgármesteri címért. Többségüket már bemutattuk lapunk hasábjain. Ezúttal azokkal ismerkedhetnek meg a választók, akik időközben döntöttek úgy, hogy elindulnak a polgármesteri posztért.
Az ásotthalmi jelölt, Pőcze Levente 12 éve tagja az önkormányzati testületnek, most alpolgármester. Úgy véli: az ásotthalmi fürdő fejlesztése lehetne a záloga annak, hogy a település is bekapcsolódjon a falusi turizmusba. A külterületeken élő lakosok foglalkoztatását a mezőgazdaság és a turisztika fejlesztésével javítaná. Egészségház építését is tervezi.

Balástyán Nagy-Huszein Tibor függetlenként indul. Mottója: „Nem azt kérdezem, mit adhat nekem Balástya, hanem én mit tehetek Balástyáért". Szerinte jobban ki kellene használni, hogy autópálya-lehajtója is van a falunak. A tanyán élőknek egyenjogúságot kell biztosítani, ugyanazokat a szolgáltatásokat, mint a belterületen élőknek. Rendben tartott utakra, a kisdiákoknak pedig iskolabuszra van szükségük. Győzelme esetén ifjúsági polgármester választását is javasolná.

Bordányban a Jobbik jelöltje, ifj. Simon Zoltán visszalépett. Balogh Ferenc jelenlegi polgármester kihívója Tanács Gábor. A helyi értékekre támaszkodó önkormányzatot szeretne. Úgy érzi, a falu jelenlegi vezetése nem ebbe az irányba tart. Szerinte azoknak, akik hosszabb ideje vannak állás nélkül, a közhasznú munka is megoldást jelentene. Tervezi egy adatbázis létrehozását, amely azokat gyűjti össze, akik alkalmi munkát vállalnának. Munkahelyeket teremtene a szociális otthon építésének befejezése is.

Deszken függetlenként, a Fidesz és a KDNP támogatásával indul az őstermelő Czifra László. Szerinte helyre kell állítani a demokráciát Deszken. Fontos, hogy az önkormányzat a törvények szerint működjön, és be is tartassa azokat. Lehetővé kell tenni, hogy mindenki merjen szabadon, következmények nélkül politizálni.

Baksi baki

Ki lesz a polgármester? című sorozatunkban a baksi jelölteket is bemutattuk. A Délmagyarországban szeptember 19-én megjelent cikkbe sajnálatos módon egy olyan mondat is belekerült, amit Búza Zsolt polgármesterjelölt nem mondott. Eszerint helytelenül írtuk, hogy szerinte Baks kissé elmaradott falu lenne. Az érintettektől elnézést kérünk.

Ruzsán négy jelöltet regisztrált a választási iroda, ám mostanra Papp János jelenlegi polgármesternek csak egy kihívója maradt, Sánta Gizella. Pappné Timár Terézia és Gárgyán Imre a napokban léptek vissza a Napsugár idősek otthonában mentálhigiénés szakemberként dolgozó jelölt javára, aki lendületesebbé, fiatalosabbá tenné a falu életét. Úgy, hogy közben tiszteletben tartaná a falu élén 30 éve álló polgármester által elért eredményeket. Jelenleg a ruzsaiak kevés információt kapnak a település
ügyeiről, a pályázatokról, fejlesztésekről – ő erről is tájékoztatná a lakosságot.

Tiszaszigeten Nacsa Tamás függetlenként indul. Az újszentiváni általános iskola igazgatójának szlogenje: „Az emberibb jövőért". Szerinte olyan programokat kell szervezni, amelyeken a különböző érdekcsoportok közeledhetnek egymáshoz. A jövő útja a kistérségi összefogás. Vallja: az embereknek egyre nagyobb szükségük van toleranciára, megértésre és szeretetre.

Üllésen a falu 27 éves boltvezetője, Nagy Attila függetlenként indul. Úgy tapasztalja, hogy a lakosság jelentős része változást kíván a falu vezetésében. Programjának fontos pontja a csatornázás megvalósítása, a művelődési ház felújítása. Emberközpontú önkormányzatot szeretne.

Zákányszéken az onnan elszármazott, ma Szegeden élő Tari Antal is indul a polgármesteri székért. A Máltai Szeretetszolgálat szociális munkása szerint a falu fejlődése az utóbbi évtizedekben nem a kívánt ütemben halad, ezen változtatna. Fejlesztené a tanyavilágban az úthálózatot, tervei között szerepel a szennyvízcsatorna kiépítése és az arzénes víz okozta gondok megoldása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb húsz dolgozó távozik a tanárképzőről

Noha a tanév már elkezdődött, az egyetemi tanárképzés átalakulása folyamatos. Május óta hatvanan… Tovább olvasom