Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Portugáliában ropják a szegedi néptáncosok

Mozgalmas nyarat zárt a Szeged Néptáncegyüttes. táncoltak az együttes gyermekcsoportjának tagjai. Május végén Németországban, augusztus elején Olaszországban szerepeltek, és a felnőtt csoport jelenleg is külföl-dön, Portugáliában jár – tudtuk meg Jazimicky Éva megbízott igazgatótól.
Mozgalmas nyarat zárt a Szeged Néptáncegyüttes. Az itthoni közönség többek között ötvenedik, jubileumi rendezvényükön és a szabadtéri néptáncfesztiválon, a Boldogasszony vendégségen láthatta őket, de felléptek falunapokon is, illetve júliusban Temesváron, a Szívek fesztiválján táncoltak az együttes gyermekcsoportjának tagjai. Május végén Németországban, augusztus elején Olaszországban szerepeltek, és a felnőtt csoport jelenleg is külföldön, Portugáliában jár – tudtuk meg Jazimicky Éva megbízott igazgatótól. Eleget tesznek továbbá egy német felkérésnek, rendszeresen járnak Romániába is.

A fél évszázados együttesnek két felnőtt korosztályú, összesen 50 fős csoportja van, és körülbelül nyolcszáz gyerek ropja az együttesben. A táncosok 6-8 éves gyerekeket várnak most induló Kis Berkenye csoportjukba. Jelentkezni az együttes Kálvária sugárúti székházában lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzik a héten a parlagfű pollenje

A növényvédelmi szolgálat helyrajzi szám szerint bünteti az elhanyagolt földterületek használóit.… Tovább olvasom