Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Potyautas kuvikfióka Röszkén

Röszke. Véget ért az utazás annak a kis potyautasnak, amely a napokban egy Röszkén belépésre jelentkező török férfi által vezetett, BMW személygépkocsiban utazott.
A török család tagjai a pénzügyőrök kérdésére azt mondták: bejelenteni való árut nem visznek magukkal, és Németországba tartanak. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban feltűnt, hogy a gépkocsi hűtőrácsa mögött valamilyen élőlény lapul, ezért a járművet félreállították. A vizsgálat során a török férfi felnyitotta a gépkocsi motorházának fedelét, ahonnan – a vizsgálók és a család legnagyobb meglepetésére – egy rémült kuvikfióka nézett vissza.

Nem csempészték, beszorult a hűtőrács mögé. Fotó: NAV
Nem csempészték, beszorult a hűtőrács mögé.
Fotó: NAV

A szemmel láthatóan ijedt és kimerült fiatal madár az autó hűtőberendezése és robusztus felépítésű külső hűtőrácsa közé szorult. Alig tudott mozogni, így a „csapdából" kiszabadulni sem volt lehetősége. A vizsgálat során gyorsan kiderült, hogy semmilyen jogsértésről nincs szó. A török családfő elmondása szerint a Magyarországra történő belépést megelőzően szerb oldalon egy erdős részen töltötték az éjszakát. A kis potyautas valószínűleg ekkor repülhetett vagy eshetett be az autó elülső részében található üregbe, talán éppen menedéket keresve.

Némedi Varga Éva őrnagy, sajtófelelős arról tájékoztatta lapunkat: a pénzügyőrök a megnövekedett forgalom és fokozott ellenőrzés mellett is azonnal a kis állat segítségére siettek. Elhelyezték egy dobozba, és inni adtak neki, így várta az átkelő egyik irodájában a Szegedi Vadaspark munkatársának megérkezését. Az elsődleges vizsgálat megállapítása szerint a vadasparkba beszállított és biztonságba helyezett kis fióka sértetlen és egészséges, az ijedtségen kívül semmi baja.

Olvasóink írták

 • 5. seawasp 2012. augusztus 15. 00:00
  „... már a kuvikék is Európába tartanak, mi lehet még? :-D”
 • 4. Queenmargareth 2012. augusztus 14. 09:37
  „ennyire ritka?Mikor tanyán éltem teljesen megszokott volt, hogy láttuk, hallottuk..van hangja:)”
 • 3. Maros13O 2012. augusztus 12. 23:08
  „Csatlakozom az elottem szolokhoz :)”
 • 2. ValakiaSOKKözül 2012. augusztus 12. 20:06
  „hosszú, egészséges és boldog életet neki”
 • 1. Mike3 2012. augusztus 12. 16:30
  „cuki :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olimpikonokért adnak hálát a Szeged-Csanádi Egyházmegye hívei

Több mint száz templomban hangzik el a könyörgés, amely hálát ad a magyar sportolók kiváló… Tovább olvasom