Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Próbamunka – ötven év fölött

A munkaügyi tárca a jövő héttől ismét három hónapos próbamunkával segíti az ötven év fölötti munkanélküliek álláskeresését.
Az ötven éven felüli munkanélküliek május 1-jétől ismét részt vehetnek három hónapos, támogatott próbamunkában. A munkaügyi tárca felmérése szerint tavaly mintegy 27 ezren tudtak elhelyezkedni a program segítségével. A munkáltatók a munkaügyi központon keresztül a három hónap alatt megkapják az „ötvenen túli próbaidőseik" munkabére és járulékai teljes összegét – képzettségi szinttől függően – legfeljebb 90 ezer forintig. Ennyi idő alatt a munkaadó felméri a próbaidős munkatárs képességeit, munkabírását, valamint meggyőződhet arról is, hogy alkalmas-e tartós munkára.

A szakminisztérium adatai alapján a munkáltatók többsége elégedett volt a munkavállalók próbamunkájával, ezért 70-80 százalékukat továbbfoglalkoztatták.

A munkanélküliek a munkaerőpiacon keresett szakképesítés megszerzéséhez is támogatást kaphatnak. Ez azért segítség, mert az ötven feletti munkanélküliek 56 százaléka egyáltalán nem rendelkezik szakképesítéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű az új ügyfélhívó

Kulturáltabb és biztonságosabb az ügyintézés a szegedi önkormányzat szociális irodáján, népszerű az… Tovább olvasom