Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Professzori ösztöndíj Dékány Imrének

Szilárd Leó Professzori Ösztöndíjat kapott Dékány Imre akadémikus, az SZTE kolloidkémiai tanszékének vezetője, egyetemi tanár.
A nemzetközileg is elismert szegedi tudós többek között olyan anyagokat állított elő, amelyek a napenergia segítségével a környezetkárosító szerves anyagok lebontására képesek. Nevéhez közel kétszázötven idegen nyelvű szakmai publikáció és tizennégy szabadalom kapcsolódik.

A nyolcezer dolláros ösztöndíjjal – amiből évente kettőt ítél oda az Alapítvány a Magyar Felsőoktatásért és Kutatásért kuratórium – a felsőoktatás fejlesztésében eredményesen részt vevő oktató-kutató közösségek legkiemelkedőbb személyiségeit jutalmazzák.

Az idei másik díjazott Palkovits Miklós akadémikus, a Semmelweis Egyetem anatómiai és fejlődéstani intézetének kutató professzora.

Az elmúlt években ilyen kitüntetésben részesült a jelenleg az Egyesült Államokban dolgozó Bor Zsolt akadémikus, az SZTE optikai és kvantumelektronikai tanszékét vezető egyetemi tanár is, valamint mások mellett Ormos Mária, Marx György, Lipták András akadémikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom