Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Programokban gazdag októbert ígér a MASZK

Szeged - Érdekes produkciókat láthatnak októberben a MASZK Egyesület őszi kollekciójának nézői. Tánc- és mozgásszínházi előadás, színházi nevelési darab, monodráma is várható.
A független színház rajongóinak a MASZK Egyesület színes és sűrű programkínálatot állított össze októberre. Kedden már le is ment az első darab, A megtorlás napja, amely Elliot Rodger Kifordult világom című önéletrajza alapján készült.

Ma viszont egy táncelőadás érkezik a régi zsinagógába. Fehér Ferenc The Stationje 2017-ben elnyerte a zsűri különdíját a XXII. Masdanza International Contemporary Dance Festival of The Canary Islands fesztiválon. A hazai kortárs tánc őstehetségét egyébként idén nyáron is láthattuk a THEALTER-en. Ezúttal Mikó Dávid társult hozzá.

Csütörtökön zenés komédiára kerül sor. Malko Teatro Balkáni szindrómája foglalja el a zsinagóga színpadát, 
C. Nagy István rendezésében. A Balkáni szindróma egyébként a XIV. Szegedi Bolgár Kulturális Napok programja. Pénteken Mándy Ildikó Társulata hozza el A macska neve című darabját. Elvégre a macska sok híres művész múzsája volt. Történeteik táncban, prózában, zenében macskáról és emberről, a macska és az ember kapcsolatáról szólnak ismert és kevésbé ismert alkotók műveinek felhasználásával.

8-án már Maléter Pálné életmonológját adja elő a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia. Maléter Pál özvegye, a szellemileg és fizikailag is fiatalos Gyenes Judith 86 éves. Vele interjúztak az alkotók hónapokon át, s ebből a 15 órányi anyagból született meg az előadás, amelyet Lengyel Anna rendezett.

Kis kihagyás után eljön a Ziggurat Project egy különleges produkcióval, Esumi és Asao címen. Az előadás férfi és nő egymásra találását örökíti meg a japán és a magyar színházi hagyományok egymásra hatásával kísérletezve. Esumit Kovács Emese, Asaót Kalmár Ákos táncolja október 14-én.

18-án az SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszékén működő Hajnóczy Péter Hagyatékgondozó Műhelynek performatív bemutatói a zsinagógában végződnek. Az estet a DoN’t Eat Group A halál kilovagolt Perzsiából című színházi előadásából készült film bemutatójával zárják. Utóbbi kivételével minden előadás fél 8-kor kezdődik – az egyetem programja kivétel, az este 6-kor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a Szegedrocks: jövőre Szegeden táboroznak majd a rockzenészek

Folytatódik a Szegedrocks: jövőre Szegeden táboroznak majd a rockzenészek
Nagy sikert aratott áprilisban a SzegedRocks flashmob. A szervezők számos felkérést kaptak több városból is, így viszik tovább az eseményt. Tovább olvasom