Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pult, fórum, kopogatás

Rögtönzött fórumot tartott tegnap délután Oláh János, majd kopogtatócédulát gyűjtött Tarjánban. A Fidesz polgármesterjelöltje rendszeres vendég a párt utcai pultjánál is.
Oláh János is ott volt az aláírásgyűjtésen Fotók: Frank Yvette
Jó napot kívánok, Oláh János vagyok, a Fidesz polgármesterjelöltje – ment oda a padon ülő nénikhez a párt városi elnöke. A két meglepett nő nem is igazán tudta, mit kezdjen a helyzettel. Elfogadták a jelölt szórólapját.

A Fidesz aktivistái és képviselőjelöltjei végigjárják a lakásokat. A Szilléri sugárúti kampányirodában Balogi Dániel képviselőjelölt térképet mutatott. Házanként felosztották a körzetet. A reakciók kiszámíthatatlanok, de sokan szinte felszabadultak a jelöltek láttán, és kiöntötték a fideszeseknek a lelküket – szidták a kormányt. Oláh minden körzetet bejár a helyi jelöltek vezetésével.

A polgármesterjelölt tegnap kora délután a Széchenyi téren a Fidesz és a Fidelitas pultjánál kezdett. Aláírást gyűjtöttek a Gyurcsány-csomag ellen, közben magukat reklámozták. Ezután irány Tarján, a Zápor-tó felé menet a játszótéren két kisfiú pitbull-spániel keveréket sétáltatott. Oláh János elmesélt nekik egy kutyás viccet, de a gyerekek nem értették a poént.

A Zápor-tó partján spontán gyűlést tartott a helyi képviselőjelölt, László Tibor. Oláh a körülbelül kéttucat résztvevőnek beszédet mondott, majd szóba elegyedett a szimpatizánsokkal. Hangsúlyozta, hogy közgazdászként tudja, mit jelent a város 14 milliárdos adósságállománya. A számtól döbbent hallgatóságnak kiemelte, hogy megháromszorozta a mostani önkormányzat a város hitelállományát. – Botka László ugyanazt csinálta Szegeden, mint Gyurcsány Ferenc az országban – jelentette ki. – Nyolcvan évre el vagyunk adósodva – kiáltotta egy néni. – Még az unokáink is fizetnek – tette hozzá egy másik.

Csepreghy Nándor, aki Oláh János jobbkeze a kampányban, odasúgta: – Nagyon ért az emberek nyelvén. Tápén, a tarhonyafesztiválon meg is táncoltatták a nénik.

Ezután Oláhék becsöngettek néhány környező lakásba – céduláért. Akadt, aki a fideszes jelölt láttán azonnal becsukta az ajtót. Egy nyugdíjas néni azonban sugárzó arccal adta a cédulát: – Nagyon szeretném, ha győzne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bódéváros tűnik el egyszerre

Szeged gyomrának nevezett Mars tér, a kisemberek piaca sosem versenyzett a dorozsmai nagybanival, a… Tovább olvasom