Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Quiznight: új kocsmasport

Szeged - Március elején indult hódító útjára Szegeden a Quiznight, azaz a kocsmai műveltségi vetélkedő. Nemrégiben országos bajnokságot is rendeztek. Az egyik szegedi italozóban próbáltuk ki az új szellemi sportot.
Sörhasak, Szegedi kocsmák, Pista bácsi küldöttei – három érdekes csapatnév a Quiznight nevű műveltségi vetélkedőn. Nem hétköznapi agytornáról van szó, a helyszín ugyanis egy söntés.

– Március óta rendezzük meg a Quiznightot, ez épp a 10. alkalom – mondja az esti vetélkedő előtt Tóth Levente, az egyik kvízmester.

Egy szegedi italozóban járunk, a Szegedi kocsmák csapathoz csatlakozunk. Rajtuk kívül még 5 csoport ül körbe egy-egy asztalt a háromfordulós agytornán. Szinte mindenki előtt sör, többek előtt röviditalt is látni. Akinek túl sok információ nyomja az agyát, most hamar megszabadulhat tőle.

– Hogyan halt meg az az ember, aki elsőként jött le a Niagara-vízesésen egy hordó belsejében? – teszi fel a kérdést a kvízmester.

A csapatok kivetítőn is nézik a válaszlehetőségeket, papírjukra kell a megfelelő feleletet írni. A Szegedi kocsmák tagjai összedugják a fejüket. Felmerül, hogy banánhéjon csúszott el, esetleg megpróbálta az Empire State Buildinget is hordóval? Végül közös megegyezéssel a lovas kocsis baleset nyer.

Műveltségbe fulladt sörözés. Fotó: Frank Yvette
Műveltségbe fulladt sörözés.
Fotó: Frank Yvette

Sok a hasonló könnyed kérdés, emellett előfordulnak szépirodalommal, történelemmel, sporttal kapcsolatos fejtörők. Előkerülnek a Mézga Gézában használt jövőbeli rövidítések, de a Gyűrűk ura legmélyére is lemegyünk.

– Nemrégiben a fővárosban rendeztek országos bajnokságot. Az itt lévő 6 csapatból öten részt vettünk. Sajnos minden helyezést a pestiek értek el – mondja Szabó Zsolt, aki amúgy épületgondnok.

– Miután lezajlik egy forduló – ebből összesen három van –, a csapatok egymás megfejtéseit javítják. Lehet fél pontot is adni. Van egy villámkérdéses kör; ezért különdíjat, egy kör sört kap a győztes banda – magyarázza a szabályokat Minich Réka, a másik kvízmester.

Két órán át tart az egyre vidámabb hangulatú műveltségi vetélkedő, egyre több az üres pohár, egyre kreatívabbak a válaszok. Az összesítésnél kiderül: választott társaságunk nagyarányú győzelmet aratott. A jutalom egy liternyi fűszeres pálinka és a plusztudás: a hordós embernek egy banánhéj lett a veszte.

Olvasóink írták

  • 3. nyomdasz63 2011. június 28. 16:16
    „Ez is...http://kepgep.hu/2011/03/07/main/rokkant.html”
  • 2. Krampampuli 2011. június 28. 13:29
    „a narancsos soproni csak határeset...”
  • 1. dublini 2011. június 28. 10:32
    „:) Ez teccik :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pónifarm a családi ház kertjében: Pompás, Sári és a többiek

Öt pónit tart családi háza kertjében Sándor János. A tápéi férfi kedvtelésből foglalkozik az egyméteres patásokkal. Hátukra néha keresztlányát, Vandát ülteti. Tovább olvasom