Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Rács mögött marad a gyermekeit bántalmazó apa

Szeged - Újabb hatvan nappal hosszabbította meg Cs. Gy. előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság. A férfitől még július elején szökött el középső gyermeke, akit testvéreivel együtt rendszeresen bántalmazott apjuk.
Újabb hatvan nappal, december 11-ig hosszabbította meg a Szegedi Városi Bíróság annak a férfinek az előzetes letartóztatását, akit még július 9-én vett őrizetbe a rendőrség.

Ahogy azt többször is megírtuk: Cs. Gy-t azzal gyanúsítják, hogy rendszeresen verte három gyermekét, akik közül a középső július 9-én hajnalban elszökött újszegedi otthonukból. A bolyongó kisfiúra késő délután autósok figyeltek fel a régi 5-ös úton bandukolva.

Cs. Gy. gyerekeit még aznap meghallgatták a rendőrök. Mindhármuk vallotta, hogy apjuk rendszeresen bántalmazza őket, amit a rendőrorvos vizsgálta is alátámasztott. A hasonló jellegű bűncselekmény miatt korábban már büntetett édesapát ezután hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. Kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Szegedi Városi Bíróság július 11-én 30 napra rendelt el, amit egy hónappal később 60 nappal, most pedig – még nem jogerősen – ismét két hónappal hosszabbított meg.

A testvéreket a rendőrség júliusban a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Bal fasori épületében helyezte el, ahonnan már másnap ugyanazon nevelőszülőkhöz kerültek. A gyerekek végleges sorsáról azonban még 90 nap alatt sem tudtak dönteni a szakemberek. Ezt Szügyi János igazgató az eljárás bonyolultságával indokolta. Egy nevelőszülőnél egyébként maximum 60 napig lehet egy gyermek, ám a hivatalos eljárás nehézkessége miatt ez a gyakorlatban jóval több napot jelent.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 4. kyliman2 2008. október 22. 14:19
  „Egyedül három gyerekkel nem könnyű. A mindennapi megélhetés rengeteg feszültséget szül az emberben. DE EZ NEM MENTSÉG A VERÉSRE!!!
  Nálunk a következetesség a nyerő, ami előbb utóbb meghozza gyümölcsét.
  KLaci azért kell nevelőszülőkhöz adni, mert a bántalmazott gyermekek nem maradhatnak egy percig sem a bántalmazó közvetlen közelében, mivel úgy is megütheti, hogy maradandó sérülést okoz, vagy netalántán halálos kimenetelűt. Vagyis meg kell szűntetni a veszélyforrást. Ha én betegség miatt hosszabb ápolásra szorulnák tőlem is elvennék a gyerekeket, mert nincs már sajnos se apám se anyám. Igaz ideiglenesen csak, de ha nem vagy képes ellátni a gyermekedet jön a gyámügy és elveszi. Ennyi.”
 • 3. KLaci 2008. október 10. 18:00
  „Hol van a gyerekek anyja ? Miért kell nevelőszülőkhöz adni a gyerekeket?”
 • 2. flexsnake 2008. október 10. 14:50
  „Remélem is hogy nem engedik újra a közelükbe.Jól meg kellene őt is verni hogy kedve sem legyen többet bántani őket.
  Legalább valami rokon előkerülhetne hogy segítsen nekik.”
 • 1. Alf 2008. október 10. 14:48
  „"Szép kis" végkifejlete ennek a históriának......
  A végére bárányból lett a farkas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Le kell bontani a Mars téri pavilonokat

Szeged - Le kell bontani a még álló Mars téri pavilonokat – ez olvasható a szegedi… Tovább olvasom