Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Rács mögött marad Papp Edina és férje

Újabb harminc nappal meghosszabbította a bíróság a Szerbiában kábítószer birtoklásával gyanúsított és bebörtönzött Bogosné Papp Edina és férje előzetes letartóztatását.
A Szabadkai Kerületi Bíróság tanácsa másodszor is meghosszabbította a horgosi határátkelőhelyen november 13-án őrizetbe vett, majd letartóztatott szegedi házaspár előzetes letartóztatását. Lapunk információját megerősítette egyik ügyvédjük, Bán Vladimir is.

Mint azt már megírtuk, Bogos Attilának és feleségének, Bogosné Papp Edinának az autójában kábítószert találtak a szerb–magyar határon. A bíróság december elején már elutasította szabadlábra-helyezési kérelmüket, és az előzetes letartóztatásukat harminc nappal meghosszabbította, ami tegnap járt le. Az ügyükben döntő tanács még óvadékért sem engedte őket szabadon.

Kacsa az útlevélkérelem

A hét végén több, egymástól független forrás is azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy az apa Békéscsabán, a helyi önkormányzat okmányirodáján útlevelet próbált csináltatni a fiának, de kérelmét az anya beleegyező nyilatkozata hiányában elutasították. Az erről beszámoló egyik internetes portál azt írta, hogy ezt nekik hivatalosan is megerősítették, az apa környezetében viszont a hírt cáfolták.  
A házaspárt és családját 2004-ben ismerte meg a közvélemény. Annak az évnek a nyarán az asszony korábbi kapcsolatában született kisfiát a gyerek török édesapja a láthatásról nem vitte vissza, hanem kicsempészte Törökországba. Bár a férfi ellen nemzetközi és török elfogatóparancs is érvényben volt, a hatóságokat az Egymásért Egy-másért Alapítvány által tavaly február 28-án felkínált ötezer euró „vezette" a kisfiúhoz és az apjához. A gyermeket április 8-án hozták vissza Magyarországra, az apja június 12-én „követte". A férfit a Szegedi Városi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A 11 éves kisfiút a szegedi önkormányzat gyámhivatala Bogosék letartóztatása után előbb az anya nagyszüleinél, tíz napja a török–magyar állampolgárságú apánál helyezte el. Apa és fia jelenleg a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászlón él. A gyermek továbbra is a szegedi Dózsa György-iskolába jár. A kisebbik fiú, a hároméves Bence továbbra is az anyai nagyszülőknél, Papp Károlynál és feleségénél marad.

Olvasóink írták

 • 4. maci52 2008. január 15. 08:05
  „Nem veszek több Délmagyart,elegem van ezekból a cikkekből.”
 • 3. VIVAcsávó 2008. január 14. 13:48
  „Könyörgöm, zárják már el azt a rohadt vízcsapot, még a végén kifolyik belőle a Bogos család! Tisztelettel kérdezem, nem unják még? Hagyják már békén ezt a családot, hagy éljék az életüket úgy ahogy akarják!”
 • 2. cseles 2008. január 14. 11:03
  „Dodo bá, biztos vagy te ebbe, és abba?”
 • 1. dodo 2008. január 14. 10:11
  „Érdemes lenne ami ügyészeinknek és bíráinknak tanulniuk szerb kollégáiktól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentmise a doni katasztrófa emlékére

Szeged - 1943. január 12–14. között az oroszok áttörték a doni magyar arcvonalat. Ennek során… Tovább olvasom