Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Rádió Plusz és Vass Imre mínusza

Vass Imre kölcsöntartozásának ügyében a bíróság végrehajtásról döntött, így elárverezhetik a Csapó Balázsnak több millióval tartozó rádiós házát, kocsiját. Vass szerint az ügy még nincs lefutva. Közben a Rádió Pluszt már egy másik cég működteti.
Még 2004 elején adott kölcsön Csapó Balázs, ismert szegedi vállalkozó tízmillió forintot a rádiós Vass Imrének, hogy megvásárolhassa a Juventus rádió helyi frekvenciáját. Az adásvétel meghiúsult, de a pénz elúszott. Csapó nem kérte vissza az összeget, amikor szerződést kötöttek a rádió bérbeadásáról, újabb hatmillióval támogatta a Rádió Plusz működését. A rádiós és a vállalkozó közti szerződés szerint Vassnak fél év múlva vissza kellett volna fizetnie a kapott kölcsönt, kamatokkal együtt – ezt azonban nem tette meg. Csapó bírósághoz fordult.

Több tárgyalás után a bíróság úgy döntött, hogy a rádiós Vass Imre vagyona „bűnügyi zárlat" alá kerül – tájékoztatta lapunkat Csapó. A vállalkozó nemrégiben Vass ingóságainak és ingatlanjainak felméréséről szóló foglalási jegyzőkönyvet kapott.

A Vass Imre nevén lévő két szegedi ingatlant – az egyik társasházi lakás, a másik családi ház –, a Rádió Pluszt korábban üzemeltető FeS-Média Kft.-ben meglévő üzletrészét és legalább egy autót már leltárba vett a bírósági végrehajtó. Ezek szakszerű felértékelése után Csapó szerint egy-két hónapon belül árverésen adhatják el a Rádió Plusz korábbi ügyvezetőjének vagyontárgyait.

Fejlesztések a rádiónál

– Legfontosabb feladatunk, hogy növeljük a rádió hallgatottságát – mondta el tegnap Dóra Zoltán, a Rádió Plusz új ügyvezetője, aki október elején vette át a médium irányítását. Az Enjoy-csoport többségi tulajdonosa jelenleg négy vidéki rádiót üzemeltet, a közeljövőben pedig újabb öt rádió működtetését veszi át. A tulajdonos-ügyvezető hosszú távú befektetésben gondolkodik: ezt szolgálják komoly műszaki és tartalmi fejlesztéseik, amihez hamarosan nekikezdenek. A hangvételbeli és műsorszerkezeti váltást a jobb minőségű hangzást először egy hónap múlva érzékelhetik a hallgatók.

Vass Imre a kölcsöntartozással és a végrehajtással kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, az ügy nincs lezárva, hiszen arról nincs jogerős bírói döntés. Mint fogalmazott, azért mondott le az ügyvezetői feladatokról és szűnt meg cégének szerződése a Juventussal, mert a rádió feladatai és a vele kapcsolatos elvárások annyira megnövekedtek, hogy egyedül már nem tudta megoldani. A tőkeerős új üzemeltető viszont biztosíthatja a rádió további fejlődését.

Új munkahelye egyelőre nincs Vass Imrének, és lehet, hogy a rádiózással is szakít, de kapcsolata folyamatos az új vezetéssel, szakmai tanácsaira számítanak. Vass hozzátette, zökkenőmentesen működik tovább a rádió.
Csomai Kamilla, a frekvenciát bérbeadó Juventus rádió vezetője azzal indokolta a váltást: olyan szakmai befektetőt, üzemeltetőt kerestek, aki képes hozni az elvárt kereskedelmi és hallgatottsági eredményeket – szemben a FeS-Médiával. Hozzátette: a váltással kapcsolatos döntést Vass kölcsönügyei is befolyásolták.

A vezető megjegyezte: több pályázó közül választották az új üzemeltetőt, akiben biztosítékot láttak az eddigieknél sokkal sikeresebb szegedi rádió kialakítására. Elmondta azt is, a rádióval szemben nincs, legfeljebb az azt korábban üzemeltető FeS-Médiával szemben vannak anyagi követelések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki és kormánypárti frakcióvezetők reményei

A szegedi közgyűlés vezető politikusai biztosak abban, hogy az országos politika hatással lesz a… Tovább olvasom