Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Rádiós híd a magyar-román határon át

Szeged - A budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézete kerekasztal beszélgetést szervezett szerda délután a szegedi és a temesvári rádió stúdióinak eurórégiós műsoráról.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorgégióban a Temesvári Rádió és a Magyar Rádió Szegedi Stúdiója által közösen szerkesztett Európa hullámhosszán című műsor kitüntetett szerepet tölt be többnyelvű crossborder rádiózásban. A temesvári rádió magyar szerkesztősége 1997 óta készíti a szegedi stúdióval közösen az eurorégiós magazinműsort.

A két szerkesztőség adásaiban kiemelt szerepe van az integrációs irányzatokhoz való kapcsolódásnak, az európai színvonalú kommunikációnak, a regionális identitás meghatározásának, másfelől pedig a DKMT eurórégióban egyediként létező határokon átívelő rádiózásnak.

Az adások meghívott vendégei a legkülönbözőbb művészeti ágak ismert képviselői voltak: többek között Gregor József és Ioan Holender operaénekesek, Sinka Károly színész-rendező vagy Alexandra Guţu gordonkaművész. Utóbbi Gabriel Tiberiu Popa hegedűjátékossal közösen szerda este a szegedi eseményen a Kodály Zoltán Duó és Cornelia Tăutu Rota 2 című művéből adtak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Mars téri piac - Letapossák egymást a jobb helyekért

A jó asztalok között is vannak jobbak – emiatt a Mars téri erős piaci napokon ugyanúgy kezdődik a reggel, mint máskor: futással. Tovább olvasom