Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Ragasztják az Anna-kutat

Karácsony előtt elkészül az új Anna-kút, de valószínűleg már csak jövőre avatják föl. A Táncoslány üveg posztamensre kerül.
Jól haladnak az árnyékolóval, míg a kút a sátor alatt készül. Fotó: Schmidt Andrea
Az Anna-víz új kútja egyelőre a kíváncsi szemek elől rejtve, egy sátorban készül, üveglapokból ragasztják össze. A gyógyvízkifolyó teljesen új arcot kap: vastag üvegtáblákból állítják össze, az adja a testét – egyben Csáky József Táncoslány című szobrának posztamensét. Az edzett üveglapok szabadon lévő élei csiszoltak, de a lapok bütüje vágott felület – magyarázta Orsy Ákos. Az építész, aki a kivitelezést irányítja, hozzátette: a tervező Weintrager Adolf úgy álmodta meg a szobor talapzatát, hogy az üveglapok egymáshoz képest kissé elcsúsznak, egészében csonka gúlát formáznak, amelynek belsejébe világító szálakat szerelnek. Ezek teszik sötétben különleges hangulatúvá a víznyerő helyet, melynek környékére kőből és acélból készült padokat állítanak.

Két cég is dolgozik az Anna-kúton és környékének átépítésén. A HPQ Kft. a pergolát és a kutat készíti el, az SZMMI Rt. pedig díszburkolatot fektet. A kút környékén kicserélték a közműveket, és már majdnem kész az
az acélszerkezetű árnyékoló, amelyre futónövény – lilaakác – kapaszkodhat fel. A terecske díszburkolata a körút színeihez illeszkedő téglákból készül. A kút és környéke várhatóan az ünnepek előtt elkészül, de csak januárban adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő gázolt halálra egy nőt Szegeden

Személyautóval ütközött egy beteget szállító mentőautó, majd elsodort egy gyalogost is, aki életét… Tovább olvasom