Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Randevúk a Délmagyarországgal és a Délvilággal

Így év elején természetes, hogy az ember visszatekint az elmúlt esztendőre, értékeli, számba veszi az elvégzetteket. Így tettünk mi is, amikor arra voltunk kíváncsiak, hogy a mindennapi olvasnivaló mellé mi mindent kínáltunk még hűséges olvasóinknak, előfizetőinknek 2005-ben.
A Délmagyarország szülinapján megtelt a Klauzál tér. Fotó: Karnok Csaba
Így év elején természetes, hogy az ember visszatekint az elmúlt esztendőre, értékeli, számba veszi az elvégzetteket. Így tettünk mi is, amikor arra voltunk kíváncsiak, hogy a mindennapi olvasnivaló mellé mi mindent kínáltunk még hűséges olvasóinknak, előfizetőinknek 2005-ben. Mi magunk is meglepődtünk a számokon: az elmúlt évben 170 ezren vettek részt különféle játékainkban, programjainkon, s 25 ezer szerencsés nyertes kapott tőlünk valamilyen ajándékot.


Az évet tavaly is illendően bécsi hangulatot idéző újévi gálakoncertekkel kezdtük Szegeden, Szentesen és Vásárhelyen, s ugyanígy stílszerűen zártuk, sült malacot sorsoltunk ki olvasóink között szilveszterre.

Szülinap

A Délmagyarország 95. születésnapját együtt ünnepeltük meg olvasóinkkal. Két napig állt a bál Szegeden. Előbb egy feledhetetlen koncertet szerveztünk május 14-én Zoránnal a sportcsarnokban, ahol több ezren énekeltünk együtt a Szép holnapról, majd másnap miénk volt az egész Klauzál tér. A programokról magunk gondoskodtunk, színpadunkon fellépett Csonka András, a Fiesta együttes és Zséda. Meghívtuk olvasóinkat egy 1500 személyes nagy szülinapi tortalakomára is.

Délmagyarország Presztízs Díj

Kiadónk tavaly is elismerte, megbecsülte, ünnepelte az üzleti szféra legjobbjait, középpontba állítva a teljesítményt, s magát alkotó, teremtő embert. Új Presztízs-díjasaink valamennyien a legigényesebb piacon, az Európai Unióban vannak talpon, állják a sarat versenyképességben, minőségben, üzleti tisztességben.

Koncertek


Emlékezetes tavaszi ajándékhadjárata volt a Délmagyarországnak és a Délvilágnak Korda György és Balázs Klári koncertsorozata előfizetőinknek. Az örökifjú sztárházaspár Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Mindszenten szerzett forró hangulatú estéket hűséges olvasóinknak. Márciusban jött a Crystal és az Omega, áprilisban (és novemberben) a Nox, júliusban a Pa-Dö-Dö, augusztusban Ákos. Ahogy májusban Zoránnal, decemberi karácsonyi gálánkon Demjén Ferenc koncertjével ajándékoztuk meg előfizetőinket. A sportcsarnok mindkét esetben kicsinek bizonyult.
Nyáron a szegedi sörfesztivál Megasztár-koncertjére ezer ingyenes belépőt sorsoltunk ki, pár nappal később Bródy Jánosnak tapsolhatott a közönség a szőregi rózsaünnepen. A nemzetközi grillfesztiválon Délmagyarország-koncertekre invitáltuk olvasóinkat, fellépett Szikora Robi, a Desperado, Koós János és Dékány Sarolta, valamint Emilio.

Komolyabbra fordítva

S máris egy másik műfajra ugorva, kezdtünk a szegedi tavaszi fesztivállal, sorozatban sorsoltuk a belépőket valamelyik rendezvényére. A szegedi nyári estéken hol a Szegedi Várjátékok, hol az Anna fürdő előadásaira szerveztük olvasóinkat. Ott voltunk a szegedi nemzetközi gitárfesztivál flamenco gálaestjén, a magyar és bécsi melódiáikat bemutató szegedi operettgálán, de a Makói Muzsika rendezvényein is.
Az év kulturális szenzációjára, a szegedi Chagall-kiállításra is meghívtunk 50 hűséges olvasónkat.

Gyerünk a moziba be!

Olvasóink szeretik a mozit. Amikor csak tehettük, premier előtt vetítésre vittük szerencsés olvasóinkat. Gondoljanak csak a Terézanyu, a Mr. és Mrs. Smith, A remény bajnoka, a Goól, a Zorro, a Csodacsibe, a Vadgalamb, a Csak szex és más semmi és a Narnia krónikái című filmekre. 
 
Közel a segítség

Az év elején, összefogva a Lions klubbal gyűjtést hirdettünk a dél-kelet ázsiai szökőár túlélőinek, mindenekelőtt az árván maradt gyermekeknek. Amellett, hogy három napon át az összes eladott, illetve előfizetett újság árából segélyezésre fordítottunk egy-egy forintot, az ismert szegedi jószolgálati klubbal közösen adományozásra buzdítottuk olvasóinkat, partnereinket. A Lions „Szeged a szökőár szenvedő gyermekeiért" számláján több mint négymillió forint gyűlt össze.

Családban marad


Tavaly is megérkezett a megye városaiba a világjáró Magyar Nemzeti Cirkusz társulata – csak Szegeden ezer jegyet váltottunk előfizetőinknek. Aztán jött az Eötvös Cirkusz is. Akkor is előfizetőink gyermekeire gondoltunk, amikor 30, majd 40 kisdiákot táborozni hívtunk.
Nyugdíjas olvasóinkra figyelve tavasszal is és ősszel is meghirdettük a népszerű Telekosár-játékunkat, melynek során hetente elvittünk egy-egy szerencsés olvasónkat bevásárolni – alkalmanként 30 ezer forintot költhettek el kontónkra.
Előfizetőink otthoni biztonságára is gondolva, fűtésszezonban 30 darab szén-monoxid-mérő berendezést sorsoltunk ki közöttük.

Jó utat!

Alig volt olyan lapszámunk, amelyben ne hívtuk volna fel olvasóink figyelmét valamilyen játékra, nyerési lehetőségre. Rendkívül népszerűek voltak például utazási játékaink, Szicíliába, Tunéziába meg a török Riviérára röpítettük szerencsés előfizetőnket.
Ősszel öthetes nyereményszüretet hirdettünk, melynek során 50+1 nyeremény talált gazdára, a végén egy négyszemélyes családi wellnesshétvégével Zalakaroson. Üzleti partnereink egy csoportját vadvízi evezésre vittük Szlovákiába.


Fürdőpartyk

A Délmagyarország és a Délvilág olvasói megszokhatták már, alig múlik el nyári hétvége anélkül, hogy ne találkoznánk. Tavaly is megrendeztük az előfizetőink körében olyannyira népszerű, egész napos fürdőpartyjainkat Szegeden, Vásárhelyen, Mórahalmon, Szentesen, Csongrádon és Makón. A felhőtlen lubickolás mellett ügyességi versenyekkel, különféle bemutatókkal, szórakoztató műsorokkal, újságírói kvízjátékkal vártuk előfizetőink családjait.  

Sulibulik


Immár második éve legnagyobb közös ünnepeink közé tartozik Szín 5-ös játékunk. 1520 kitűnő tanuló tartott velünk a tavalyi játékban. A fődíjat, a Párizs melletti Eurodisneybe vezető négyszemélyes utat a 2. osztályos vásárhelyi kislány, Kardos Edina nyerte meg.
2005 a fizika éve volt, az alkalomból az Eötvös Loránd Fizikai Társulattal közösen versenyt hirdettünk középiskolások számára – 38 csapat jelentkezett.
Lapunk szeptemberi ajándéka stílszerűen sulinaptár volt.

Az év babája

Minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett rendeztük meg a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenyét, közel 1500-an jelentkeztek fotózásra. Reprezentatív fotóalbumunk megjelenésével csak tovább fokozódott az érdeklődés, 16 ezer szavazat érkezett. Az év babája egy 22 hónapos szegedi kislány lett, Kotormán Kata. Ő nyerte a fődíjat, a százezer forint értékű Metro vásárlási utalványt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom