Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Rapid randi: ˝A spontán társalgásban hiszek˝

Szeged - A napokban szokatlan programot rendeztek a Millenniumi Kávéházban. A filmekből már jól ismert Rapid randin vehettek részt a jelentkezők.
– Úgy gondolom, hogy ilyen idősen kevesebb szórakozási lehetőség adódik, ahol ismerkedni lehet. Én már nem mehetek el az egyetemisták szórakozó helyeire. Sokat sportolok, futok, biciklizek, ott talán még látok lehetőséget az ismerkedésre – mondta Péter (39), aki a laza kockás inget és a kötetlen társalgást választotta a hódítás eszközéül.

A Millenniumi Kávéház hangulatosan berendezett pincehelyiségében gyülekeztek a randevúra váró hölgyek, odakint pedig az urak. Minden hölgy egy-egy sorszámozott asztalnál foglalt helyet, körbejárni az uraknak kellett. Egy randi 7 percig tartott.

Ez alatt elmondhatták magukról a legfontosabbakat, érezhették, vajon egymásra tudnának-e hangolódni egy következő találkozó alkalmával. Eleinte mindenki zavarban volt, de a második-harmadik randevú már ment, mint a karikacsapás.

– Szerintem a mai világban sokkal nehezebb ismerkedni, mint néhány évtizeddel évvel ezelőtt. Az emberek rengeteget dolgoznak, ismeretségi körük állandó: a családra, munkatársakra, esetleg a régi, egyetemi barátokra szűkül. Ezen szerettem volna segíteni – mondta Menyhárt Klára szervező, aki már maga is részt vett hasonló rendezvényen.

Saját pozitív tapasztalata késztette arra, hogy szervezésre adja a fejét. Elmondta, hogy szerinte manapság a férfiak nehezen mennek oda a nőkhöz ismerkedés, randevúkérés céljából.

Talán a visszautasítástól félnek. Itt ezt elkerülhetik, hiszen minden résztvevő kap egy szimpátikártyát, amin az ellenkező neműek nevei szerepelnek. Itt jelölhetik, kivel vagy kikkel szeretnének másodszor is találkozni, hogy jobban megismerjék egymást. Arról, hogy ki jelölte őket viszont, Menyhárt Klára küld e-mail értesítőt 24 órán belül. Ezután már minden rajtuk múlik.

– 7 perc kevés megismerni valakit, de a pozitív oldala az, hogy ennyi idő alatt nem lehet unatkozni, nincsenek kínos csendek. Itt a létszám is ideális volt, hiszen 6 hölggyel tudtam beszélgetni. Ha sokkal több lett volna, lehet, hogy a végére már elfáradtam volna. Nem szoktam előre eldönteni, hogy mit árulok el magamról, a spontán társalgásban hiszek – árulta el Robi (34), aki élére vasalt öltönyben és piros ingben várta, hogy álmai hölgyének szívét megdobbantsa. Már több Rapid randin is járt, de sajnos még nem találta meg azt, akit keres.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt az erdő Tápé mellől

A vízügyi igazgatóság elővigyázatosságból vágott ki nagy mennyiségű fát a tápéi üdülőtelep utáni partszakaszon. Tovább olvasom