Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Rászoruló állatoknak gyűjtöttek

Rászoruló állatoknak gyűjtöttek
Eledelgyűjtést szervezett a Dél-alföldi Állatvédőrség az Etelka sori Tescóban szombaton. A gyűjtést havi rendszerességgel megtartják, bármilyen segítségnek örülnek a szervezők. Az adományok általában kutya- vagy macskaeledelek, de akár egy könyv megvásárlásával is támogathatjuk a szervezet működését.
– Rendszeresen adakozom hajléktalanoknak és rászoruló kutyák számára egyaránt – mondta a szegedi Fekete Éva, aki az adományozást követően egy petíciót is aláírt. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a megtalált kóbor állatokat a nap bármely szakaszában el lehessen helyezni valahová. Aláírásommal a 24 órás ebrendészet bevezetését támogattam.

Jelenleg reggel 7 órától délután 3 óráig dolgozik az ebrendészet Szegeden, tudtuk meg Meznerics Tündétől, a Dél-alföldi Állatvédőrség ügyvivőjétől. – Az aláírásokat két hónapja gyűjtjük. Szükség volna 24 órás ebrendészetre, hiszen ideiglenes befogadóból sajnos nagyon kevés van.
Rászoruló állatokon segítettek. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A szervezők azonban nemcsak befogadók, hanem önkéntesek jelentkezését is várják. – Minél többen vagyunk, annál gyorsabban, annál hatékonyabban tudunk segíteni – magyarázta Meznerics Tünde. A gyűjtések alkalmával bárki megtekintheti a mentett, „gazdira" váró állatok fotóit, hiszen a szervezők ezeket is magukkal hozzák. Egy mesekönyv megvásárlásával is segíthetjük az állatvédőrség munkáját. – A Buksika kalandjait az egyik támogatónk írta – mondta Meznerics. – Miután a mesekönyvet kinyomtatták, a szerző nekünk, vagyis az állatvédőrségnek ajánlotta a könyv megvásárlásából származó bevételek egy részét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó balesete miatt teljes útlezárás volt az M43-as autópályán

Az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalán két autó karambolozott. A helyszínelés és műszaki… Tovább olvasom