Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Rázós utak, morcos utasok

Megkezdődött az utak javítása Szegeden, ami igen nagy felfordulást okoz a városban. Az építőknek a hetvennégyezer négyzetméternyi felülettel szeptember végére kell elkészülniük. Az autósok nem értik: a felmart utat miért „pihentetik" hetekig, és miért nem aszfaltozzák le azonnal.
Fotó: Frank Yvette
A járművek csak döcögve, lassan haladhatnak a szegedi Kálvária sugárúton a nagykörúttól a Dugonics téri körforgalomig, mivel másfél hete felmarták az utat. Az autósok türelmetlenek. Báthory Gábor naponta többször is ezen az útszakaszon autózik. Azt mondja, gyorsan felmarták a melósok az utat, majd eltűntek.

– A bontás után kiderült, hogy a víznyelőket is át kell építeni, amivel elkészültünk. Már csütörtökön szerettünk volna aszfaltozni, de ezt csak vasárnap délelőtt tehetjük meg, mert a villamos vezetékeket áramtalanítani kell, hogy a billenős teherautók ne okozzanak gondot – magyarázta Antal László, a Hódút Kft. építésvezetője.

Nem jobb a helyzet a Móravárosi körúton sem. A klinikák előtt viszont az okoz fennakadást, hogy a kivitelező a parkolókat lezárta, ezen a részen is megkezdődött a felület javítása. Megtudtuk: először a szegélyeket javítják ki, majd az egész felületet leaszfaltozzák. A gyermekklinikára érkező Tassy Lászlóné, aki kisfiát hozta az orvoshoz, a Boldogasszony sugárúton talált parkolót.

Négyszázmillióért

Hetvennégyezer négyzetméter út, járda, parkoló és buszmegálló újul meg, ami az önkormányzatnak négyszázmillió forintba kerül. A Csongrádi és a Kálvária sugárúton, valamint a Védőnő, az Apáca és a Vasas Szent Péter utcában az aszfaltréteget teljesen felmarják, és azután kap új felületet. Huszonöt utcában a meglévő burkolatra dolgozzák rá az aszfaltot. Máshol a nagy felületű aszfalthibákat foltozzák. Járdát például a Fő fasoron, a Kenyérgyári úton, a Petőfi sugárúton javítanak. Hét buszmegállót is felújítanak.


 

– Mindezeket a kellemetlenségeket el kell viselni, lezárások nélkül nem lehet utat javítani – jelentette ki Serege János, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részlegvezetője. Tapasztalata szerint ahol korábban nagy felületen végezték el a rekonstrukciót, azok az útszakaszok jól bírják a telet.

A kivitelezők – a Hódút Kft., a Strabag Zrt. és a Szegedi Mély- és Magasépítő Zrt. – azt ígérik, mindent megtesznek, hogy ne legyen fennakadás az utakon a fesztiváli hónapokban. Az aszfaltozást viszont ősszel már nem lehet olyan minőségben és áron elvégezni, mint nyáron.

Megnyitották a rakpartot
A szegedi Huszár Mátyás rakpart megnyitása után tegnap a város azon részein, ahol nincs útjavítás igen jól lehetett haladni a reggeli csúcsforgalomban is. Nem volt torlódás a Belvárosi hídon: ennek oka, hogy a nyári szünetben jóval kevesebb kocsi halad át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A VB szurkolói klubban a DM sztárvendége volt Lékó Péter

A szegedi, Széchenyi téri labdarúgó-világbajnoki szurkolói klub sztárvendége volt Lékó Péter… Tovább olvasom